Un fost profesor islamic rămâne spitalizat după ce extremiștii musulmani din estul Ugandei l-au bătut marți (2 mai) până la inconștiență pentru că s-a convertit la creștinism, conform mai multor surse.

Shaquru Ndifuna, în vârstă de 33 de ani, primea tratament pentru pierderea de sânge la o clinică medicală din orașul Iganga din districtul cu același nume, au declarat creștinii din zonă.

Fost profesor de religie islamică la moscheea islamică Noor din districtul Mayuge, Ndifuna locuiește în consiliul municipal Kaliro, la aproximativ 40 de kilometri de orașul Iganga. El s-a întors la Hristos în ianuarie, la un eveniment evanghelistic în aer liber în Namutumba, la 39 de kilometri de orașul Iganga.

Vestea convertirii sale s-a răspândit, un cleric de la moscheea islamică Noor a început să îl urmărească, iar în aprilie trei lideri islamici l-au vizitat la el acasă, a declarat un creștin din zonă, anonimizat din motive de securitate.

„M-au interogat în legătură cu absența mea ca profesor la moscheea Noor”, a declarat Ndifuna pentru Morning Star News. „Am încercat să le explic despre celelalte angajamente pe care le mai am. Unul dintre ei a menționat că am devenit creștin, dar nu am răspuns nimic la aceasta. După aceea, cei trei lideri musulmani au plecat”.

Marți seara (2 mai), la ora 19:30, patru musulmani au pătruns în casa sa, a spus el.

„Au intrat cu forța în casă, strigând că am blasfemiat religia islamică și încercând să mă forțeze să mărturisesc că Iisus nu este Fiul lui Dumnezeu și că Allah este singurul Dumnezeu care trebuie venerat, iar Mahomed este profetul său”, a declarat Ndifuna. „Am refuzat să renunț la Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu. Au început să mă bată.”

Soția și cei trei copii s-au ascuns într-un dormitor, iar soția sa a telefonat un prieten de familie, spunând că agresorii îl băteau până la inconștiență și că pierduse mult sânge, a precizat sursa citată.

„Atacatorii au plecat, cred că au crezut că soțul meu este mort – nu s-au atins de telefonul lui și nici de vreun bun”, i-a spus soția sa prietenului, potrivit sursei citate.

Prietenul a condus până la casa lor, l-a dus pe Ndifuna la un magazin de medicamente din apropiere pentru primul ajutor și ulterior l-a transferat la clinica din Iganga, a precizat sursa.

„Vă rog să aveți grijă de copiii mei, nu sunt sigur că voi supraviețui”, a declarat Ndifuna pentru Morning Star News, la spital. „Musulmanii care m-au agresat încercau să mă forțeze să mă întorc la islam, dar am refuzat”.

Ndifuna a suferit o tăietură adâncă în partea dreaptă a frunții, o fractură la mâna dreaptă și o rană la gât, în timp ce agresorii au încercat să îl sugrume, a precizat sursa citată. Vederea i-a fost afectată și are dificultăți de respirație.

„Nu poate înghiți alimente solide”, a spus sursa. „Folosește o perfuzie de fluide intravenoase pentru a supraviețui”.

Atacul a fost cel mai recent dintre numeroasele cazuri de persecuție a creștinilor din Uganda pe care Morning Star News le-a documentat.

Constituția Ugandei și alte legi prevăd libertatea religioasă, inclusiv dreptul de a-și propaga credința și de a se converti de la o credință la alta. Musulmanii nu reprezintă mai mult de 12 % din populația Ugandei.

Sursa: Christian Headlines