Loading ...

ASCULTĂ LIVE

Rugăciunea puțină este cel mai mare inamic al fericirii. Dacă renunțăm la rugăciune, sau refuzăm să ne rugăm, eliberăm locul nostru etichetat cu numele “cea mai înaltă sursă a fericirii, adevărata bucurie”.

“Tu nu ai, pentru că nu ceri.” Iacov 4:2
Dar chiar și cei dintre noi care ne rugăm, putem să ne aflăm în pericolul de a pierde plinătatea rugăciunii, căzând în cuvinte familiare și cereri repetate. Ne trezim în fiecare zi, spunem aceleași rugăciuni și ne întrebăm de ce nu se simte mai real și nu ne schimbă viața.
În timp ce mergem în valea umbrei morții, mulți dintre noi doar ne aplecăm capetele și sperăm pentru zile mai bune. Dar Biblia vorbește prea des și prea înălțător despre rugăciune pentru ca noi să stăm aici mult timp. Da, poate că știm rugăciunea Tatăl nostru, dar acele 5 versete nu sunt singurul ghid pe care îl avem să ne rugăm. Dumnezeu ne-a oferit tot felul de trasee pentru rugăciunile zilnice. Ia psalmul 86 ca exemplu. Aici voi scrie 7 rugăciuni zilnice luate din rugăciunea lui David.

1. Ascultă-mi rugăciunea!
“Pleacă-Ţi urechea, Doamne, la rugăciunea mea, ia aminte la glasul cererilor mele! ” – Psalmii 86:6.
David a scris o întreagă carte cu cântece-rugăciuni adresate lui Dumnezeu, deci te-ai putea gândi că el știe că Dumnezeu ne ascultă toate rugăciunile. Dar mereu și mereu, El îl roagă pe Dumnezeu să Îl asculte ( Psalmul 4:1, 17:6, 27:7..) L-ai rugat vreodată pe Dumnezeu să Îți asculte rugăciunea? Sau ți-ai asumat faptul că oricum o să o facă?
Omniprezentul ajutor al lui Dumnezeu ne poate predispune să-l luăm de la sine. Auzi: “Cere-mi tot ce dorești și îți voi da” și liniștitor,în subconștient, începem să credem că Dumnezeu există numai să ne îndeplinească nouă nevoile. Acest drept pe care îl luăm de-a gata, răpește puterea făgăduinței lui Dumnezeu și ne fură viața de rugăciune.
Dumnezeul Atotputernic, Suveranul și infinitul Făcător al cerului și al pământului, îți ascultă rugăciunile, dar niciodată să nu iei garantată urechea lui Dumnezeu. Cunoaște sfințenia Lui și păcatul tău, atât de bine încât să nu presupui că va asculta, ci să-I ceri asta.

Roagă-L să asculte încă o rugăciune

2. Salvează-mă și păstrează-mă.

“Păzeşte-mi sufletul, căci sunt unul din cei iubiţi de Tine! Scapă, Dumnezeule, pe robul Tău, care se încrede în Tine! “Ai milă de mine, Doamne, căci toată ziua strig către Tine! ” – Psalmii 86:2,3.
În fața tuturor dușmanilor lui, David s-a uitat la Dumnezeu pentru protecție și eliberare. El era des amenințat, în orice mod posibil. Dar a găsit speranță și încredere în Dumnezeul neschimbat. ( Psalmul 18:2 ).
Noi avem un dușman mult mai mare și groaznic decât toți dușmanii lui David combinați. El și-a plantat mercenari la fiecare pas. Și noi suntem neajutorați împotriva planurilor sale fără ca un războinic să lupte pentru noi. (Efeseni 6:11).
Tu ai fost salvat și ești salvat zilnic. Tu ești bine ținut, dar nu fără rugăciune ( Efeseni 6:18). Fiecare zi este o nouă pledoarie pentru protecție.

3. Înveselește-mi sufletul în Tine
“Înveseleşte sufletul robului Tău, căci la Tine, Doamne, îmi înalţ sufletul! ” – Psalmii 86:4.
Oamenii nu au fost creați doar ca să fie salvați de păcat, dar și să fie inundați cu bucurie în Salvator. Păcatul doar a tulburat planul suprem al lui Dumnezeu pentru tine, nu l-a creat.

Isus nu e doar un card de ieșire din închisoare, ci un Salvator și o comoară de bucurie eternă.

Dumnezeu te-a creat ca să-Și demonstreze valoarea făcându-te fericit în El, nu doar oferindu-ți un loc în Rai, ci oferindu-Se pe Sine, ție. Dumnezeu ne poruncește să avem acest tip de bucurie în noi (Psalm 32:11). Dar unii dintre noi știm deja că nu putem să ne punem bucurie în noi, așa cum ne îmbracăm cu o pereche de pantaloni. Ceva supranatural trebuie să se întâmple în inimile noastre, și asta se poate întampla doar cu ajutorul lui Dumnezeu.

Nu contează prin ce treci sau cât de departe crezi că e fericirea de tine, niciodată nu te mulțumi cu ceva mai puțin decât bucuria în Isus și niciodată să nu crezi că o vei găsi dacă nu o ceri.

Următoarele 4 rugăciuni zilnice vor fi postate în articolul de săptămâna viitoare.

https://www.desiringgod.org/articles/seven-simple-daily-prayers