Cel mai mare dar pe care îl putem primi și împărtăși în acest sezon de Crăciun este pacea cu Dumnezeu prin Fiul Său, Isus Hristos. Pe măsură ce intrați în acest sezon de sărbători, cereți lui Dumnezeu să vă dea o perspectivă mai profundă asupra inimii lui Isus și a modului în care puteți împărtăși pacea pe care El o oferă copiilor Săi. Iată câteva rugăciuni pentru a începe.

„Căci un copil ni s-a născut, un fiu ni s-a dat…” – Isaia 9:6
Părinte, Îți mulțumesc că L-ai trimis pe fiul Tău Isus ca o promisiune supremă a unei noi vieți. L-ai dat pe Isus ca dar pentru a vindeca păcatul tuturor celor care se încred în El. L-ai trimis să mă vindece. Ajută-mă să trăiesc viața nouă pe care mi-ai dat-o pentru cinstea și gloria Ta. Amin!

„Și el va fi numit: Sfetnic minunat…” Isaia 9:6
Doamne, nu-mi pot imagina cât de greu trebuie să fi fost pentru Tine să-Ți sacrifici Fiul pentru a ne salva. Cuvintele nu pot exprima scopul măreției și iubirii Tale. Ajută-mă să am încredere în planul Tău înțelept, în viața mea, cât și pe pământul acesta când nu înțeleg ceea ce faci Tu. Ajută-mă să te laud cu credință, știind că lucrezi spre binele meu.

„Și el va fi numit: Dumnezeu puternic…” Isaia 9:6
Doamne Isuse, Te laud pe Tine, Regele care domnește peste cer și pământ. Ți-ai arătat puterea Ta cea mare când Te-ai întrupat în această lume și o vei face cunoscută și în viața mea, așa cum eu am încredere în Tine. Îți mulțumesc pentru darul Duhului Tău Sfânt. Dă-mi putere să trăiesc pentru Tine astăzi.

„Și el va fi numit… Prinț al păcii…” – Isaia 9:6
Isuse, mă închin Ție, Prinț al păcii. Îți mulțumesc că m-ai invitat în prezența Ta, unde domnește adevărata pace. Ajută-mă să am încredere în puterea și autoritatea Ta pentru a aduce pace în circumstanțele și relațiile din viața mea. Fă ca pacea Ta să domnească în inima mea, cât și acasă, în acest sezon de sărbători.

„Și el va fi numit: Părintele veșniciilor…” Isaia 9:6
Doamne, ești un Tată perfect care iubește necondiționat și nu este niciodată nepăsător față de mine. Sunt atât de recunoscător că pot conta pe dragostea și harul Tău în fiecare zi din viața mea. Pentru că ești veșnic, voi avea întotdeauna un tată care să aibă grijă de mine. Ajută-mă să mă adâncesc mai mult în Cuvântul Tău, ca să Te pot cunoaște mai mult. Amin!

„Iată, fecioara va fi însărcinată și va naște un fiu…” Matei 1:23
Doamne Isuse, Îți mulțumesc că ai fost dispus să stai într-o iesle umilă și apoi să duci o viață de om, astfel încât să poți experimenta stresul și suferința omenească și să duci lupta pe care o ducem și noi, oamenii, pe acest pământ. Știu că înțelegi cu adevărat cu ce mă confrunt în fiecare zi. Ajută-mă să-mi amintesc să Îți aduc Ție toate preocupările mele, astfel încât să îmi poți da pace și să mă ajuți atunci când am cea mai mare nevoie de Tine.

„… Îl vor numi Emanuel” („Dumnezeu este cu noi”). Matei 1:23
Părinte, Îți mulțumesc că nu Te-ai mulțumit să stai în Ceruri și să ne privești de pe tronul Tău ceresc. Ai coborât să trăiești cu noi, chiar și prin Duhul Tău Sfânt, astfel încât să Te putem cunoaște personal. Mulțumesc pentru un cadou așa de minunat! Ajută-mă, în acest sezon de sărbători, să nu cred vreodată că este meritul meu pentru tot ceea ce ai făcut Tu pentru mine.

„Și acesta va fi un semn pentru voi: veți găsi un prunc înfășat și culcat într-o iesle.” Luca 2:12
Doamne, nu pot înțelege măreția Ta, Creatorul Universului, trimițându-Ți Fiul să Se nască asemenea un copil neajutorat, din dragoste pentru mine. Când mă gândesc la Cerul pe care Fiul Tău l-a lăsat și la suferința pe care a îndurat-o, sunt uluit și smerit. Mulțumesc pentru exemplul Tău puternic de dragoste autentică. Arată-mi cum să-i iubesc pe ceilalți la fel cum și Tu îi iubești. Amin!

Sursa: K-LOVE