Cu doar cinci ani în urmă, eram cel mai bine vândut autor din lume al mișcării New Age. Pe atunci, mă bucuram de un stil de viață luxos. Locuiam într-o fermă de 200 m2 în Hawaii. Editorul cu care colaboram mă trata ca pe o vedetă și plătea deseori zboruri la clasa întâi pentru mine și soțul meu, ca eu să ajung în zeci de locuri de pe tot globul, unde susțineam conferințe cu casa închisă. Ne cazam în apartamente la hoteluri elegante și ne întâlneam cu o mulțime de celebrități. Totuși, în ciuda acestui succes de invidiat, cu greu îmi găseam pacea interioară.

În copilărie, mergeam la serviciile așa-zisei biserici ce făcea parte din mișcarea „Christian Science”. Acolo am fost învățată să ignor părțile negative ale Bibliei, precum căderea în păcat a omului sau răstignirea Domnului Isus. Citeam Cuvântul lui Dumnezeu, dar scoteam din context versete și alegeam doar ce îmi plăcea. Mai târziu, am studiat la Universitatea Chapman din California, unde am obținut o specializare în psihologie și am devenit psihoterapeut. Am început apoi să colaborez cu un editor și astfel am devenit autorul a zeci de cărți despre „self-help”. Pe măsură ce am continuat să scriu și alte cărți de psihologie, popularitatea mea a crescut și am ajuns să fiu speaker la o conferință în America de Nord, în fața unui public elevat de profesioniști ai mișcării New Age. În pauzele din timpul acelui eveniment, am descoperit, în cadrul unei expoziții, cristalele de vindecare, tehnici precum vindecarea cu ajutorul sunetului, al energiilor sau al exercițiilor de yoga. La puțin timp după această conferință, am ajuns chiar eu să predau aceste învățături. Am studiat tot mai profund practicile new age-iste precum meditația orientală, curățarea chakrelor, astrologia și așa mai departe.

Timp de 20 de ani am fost învățător al acestor practici, am participat la turnee alături de alți autori ca mine, iar cel mai mult pledam pentru principiul că „fiecare dintre cuvintele noastre ne creează realitatea”. Eu și toți cei ca mine răstălmăceam cuvintele Domnului Isus, încercând să scoatem în evidență faptul că Dumnezeu dă oricui tot ce îi cere. Iar argumentul cu care susțineam această ipoteză era chiar bogăția și faima noastră. Totuși, în ciuda acestui succes omenesc, trăiam în continuare ca păcătoși, ale căror vieți erau marcate de imoralitate și adicții de tot felul. În perioada aceea, Îl consideram pe Domnul Isus un fel de „duh călăuzitor”, care mă ajuta să-mi duc la îndeplinire dorințele. Credeam pe atunci că toate religiile lumii conduceau, de fapt, la aceeași destinație și se închinau aceluiași Dumnezeu, în esență.

Ca o persoană care avea o mare curiozitate cu privire la religii, ascultam deseori radiouri creștine, dar și altele care dădeau învățături budiste, hinduse, despre zeități celtice și multe altele de felul acesta. Înfometată după răspunsuri, căutam încoace și încolo. Dar într-o zi de ianuarie, în anul 2015, conduceam pe o autostradă din Hawaii, în timp ce ascultam o prelegere a pastorului Alistair Begg. Vorbea despre textul din 2 Timotei, capitolul 4, unde apostolul Pavel scrie că „va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă, ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute şi îşi vor da învăţători după poftele lor”. În acel moment am conștientizat că versetul îi descrie exact pe oamenii ca mine. Dumnezeu a folosit predica pastorului Begg ca să mă ajute să simt pentru prima dată povara păcatului din viața mea. Cuvintele lui au străpuns inima mea împietrită și m-am rușinat de toată învățătura greșită pe care am dat-o altora. Când am ajuns acasă, i-am povestit experiența soțului meu, Michael, și i-am spus că îmi doresc să mergem la o biserică creștină autentică. El a acceptat fără șovăire. Dar după o viață trăită în conformitate cu învățăturile New Age, mi-a fost foarte greu să îmi eliberez mintea și să renunț cu totul la aceste practici. Dar citirea întregii Biblii a schimbat totul. Când am ajuns la pasajele din Deuteronom unde se vorbește despre oameni care practică întocmai ceea ce făceam eu, am fost profund rușinată și smerită de cuvintele Scripturii. Mi-am plecat genunchii înaintea lui Dumnezeu cu mâhnire pentru viața mea, m-am căit de păcatele mele și mi-am cerut iertare. În acea zi mi-am predat cu adevărat viața Domnului Isus.

În urma acestei decizii, am plecat alături de soțul meu din locuința luxoasă din Hawaii. Am încheiat parteneriatul cu editorul new age-ist cu care colaboram. Ulterior, foștii mei colegi s-au folosit de schimbarea produsă în viața mea, ca să scornească tot felul de scandaluri și să mă defăimeze, numindu-mă o trădătoare. Am experimentat atunci o luptă spirituală puternică, dar care m-a apropiat de Dumnezeu. Ca să pot înțelege mai bine Cuvântul lui Dumnezeu, am studiat în cadrul unui seminar teologic. Am fost uimită să văd cum El mi-a dat capacitatea să înțeleg atât de clar Biblia, după o viață întreagă trăită cu convingeri distorsionate despre această Carte.

Cea mai dificilă etapă a fost aceea de a recunoaște în fața întregii lumi că am greșit cu privire la tot ce am scris în cărțile mele. Acest lucru m-a smerit adânc. Dar mă simt vinovată să știu că oamenii vând în continuare vechile mele cărți, deși i-am implorat să nu o mai facă. Mă rog continuu ca Dumnezeu să folosească mărturia mea pentru a-i îndrepta pe adepții New Age către Domnul Isus. După ce am căutat, dar nu am găsit niciodată pacea în mișcarea New Age, am găsit-o în sfârșit în Hristos. În ciuda furtunilor din viața mea, speranța și încrederea în Domnul mă păstrează neclintită.

Sursa: Christianity Today