De fiecare dată când cineva vorbește despre hotărârile de Anul Nou, o altă persoană le respinge în mod inevitabil ca fiind lipsite de valoare. Dacă consideri că este important să faci modificari în viața ta, ar trebui să o faci pur și simplu.

Pentru unii, sfârșitul unui an marchează momentul ideal pentru a reflecta asupra trecutului și pentru a face ajustări pentru anul următor. Și atâta timp cât hotărârile sunt rezonabile și realizabile, această cadență de autoreflecție și angajament poate fi cu adevărat utilă.

Iată câteva hotărâri de anul nou care pot avea un impact mare.

 

Să fim atenți la prezența lui Dumnezeu

Chiar și atunci când începem și terminăm ziua cu un timp devoțional, este ușor să uităm de prezența lui Dumnezeu în restul timpului.

Căutați fața lui Dumnezeu și rostiți rugăciunea lui David în fiecare dimineață din anul acesta.

Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic!

Nu mă lepăda de la Faţa Ta şi nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt!—

 Psalm 51:10-11

Cu cât suntem mai conștienți de faptul că Dumnezeu este aproape de noi, interesat și implicat în activitățile noastre zilnice, cu atât mai ușor este să umblăm în libertatea Duhului.

Să ne propunem să citim anul acesta întreaga Biblie

Cu toții ar trebui să facem un scop din a ne familiariza mai mult cu Scriptura. Dacă nu ai obiceiul de a citi Biblia în fiecare zi, poate că este o hotărâre ce ar trebui să o iei în considerare. În orice caz, memorarea Scripturii este o practică incredibil de fructuoasă.

„Cuvântul lui Hristos să locuiască din belșug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţi-vă și sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă și cu cântări duhovnicești, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră. Și orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus și mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl”- Coloseni 3-16-17.

Viața nu este întotdeauna ușoară. Respectarea angajamentelor simple poate fi chiar dificilă atunci când suntem asaltați de grijile vieții de de zi cu zi. În plus, atacurile celui rău ne vor provoca la fiecare pas.

Să investim timp pentru a avea relații profunde

Vulnerabilitatea este foarte importantă pentru construirea de relații durabile, profunde. Cere-i lui Dumnezeu un prieten creștin de care să te poți apropia în acest an. Rugați-vă unii pentru alții. Conectarea regulată și intenționată este fundamentul unei prietenii evlavioase.

Luați-vă timp pentru a asculta vocea lui Dumnezeu și pentru a obține claritate cu privire la modul în care Duhul Sfânt vrea să lucreze.

 

Suntem dispuși să-L lăsăm pe Dumnezeu să ne ajute?

 

                                    “Pot totul în Hristos care mă întărește.” — Filipeni 4:13

Nu putem să ne descurcăm singuri. Puterea lui Dumnezeu și oamenii pe care îi pune în viața voastră sunt ceea ce ne ține atunci când suntem gata să renunțăm.

Începutul de an este o mare oportunitate de a începe să facem schimbări pozitive pentru viața noastră, dar asta nu înseamnă că nu putem să facem planuri și să ne fixăm obiective și în alte momente ale anului.

Nu trebuie să așteptăm până la 1 ianuarie sau luni dimineața sau luna următoare înainte de a începe. Putem începe ASTĂZI. Avem nevoie doar de o inimă care dorește ceea ce dorește Dumnezeu.

 

Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra, El va face să strălucească dreptatea ta ca lumina şi dreptul tău ca soarele la amiază. —Psalm 37:5-6