„Postul Mare” înseamnă primăvară. Dar acum pare a fi mai degrabă iarnă – ultima briză răcoroasă înainte ca razele soarelui de primăvară să vină pentru a ne încălzi. Ne amintim de Hristos care se deplasa spre Ierusalim. O, câtă nevoie avem de disciplina Postului Mare! Propune-ți să renunți la un obicei prost înainte de Vinerea Mare. Viața este prea scurtă pentru a ne lăsa în voia sorții. Nu spune că nu poți.

„La oameni lucrul acesta este cu neputinţă, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă.” (Matei 19:26)

Căteva idei pe care le poti pune în practică:

1) Memorează Isaia 52:11-53:12. Trei versete pe săptămână vor planta în mintea ta o rădăcină a adevărului care va aduce roade sufletești.

2) Dacă citești Noul Testament, marchează fiecare referire la suferința, moartea și învierea lui Hristos. Apoi, în timpul Săptămânii Sfinte (12-19 aprilie) întoarce-te și meditează asupra acestor pasaje.

3) Hotărăște-te să scrii în fiecare săptămână din Postul Mare câte o scrisoare unei rude sau cunoștințe necredincioase, exprimându-i dragostea lui Hristos. Spune-le că te vei ruga pentru ei în timpul acestui sezon. Sugerează-le să citească Isaia 53 și să se gândească la împlinirea lor în Hristos.

4) Rezervă-ți un mic interval de timp în fiecare săptămână înainte de Paște pentru a face un pas înapoi și a-ți examina viața și pe tine însuți. Întreabă-L pe Dumnezeu dacă există schimbări majore pe care ar trebui să le faci. S-ar putea să descoperi mai multe lucruri interesante!

5) Încearcă un post săptămânal sau zilnic pentru una sau mai multe mese și dedică-ți timpul acela pentru a citi despre suferințele lui Hristos. El a postit patruzeci de zile ca să Își pregătească sufletul pentru „Drumul Calvarului”.

6) Planifică-ți să faci trei vizite speciale la persoane singure sau nevoiașe. Citește-le câteva texte din Scriptură despre moartea și învierea lui Hristos și încurajează-le să aibă credință și speranță în El.

7) Alege o carte creștină bună și citește-o pentru a înțelege mai bine ce a făcut Dumnezeu pentru tine.

Sursa: Desiring God