“Tată, doresc ca acolo unde sunt Eu, să fie cu Mine și aceia pe care Mi i ai dat Tu, ca să vadă slava Mea.” Ioan 17:24

Dumnezeu îi prețuiește pe credincioși (suntem mireasa Lui) și El ne iubește atât de mult, încât nu ar permite ca prețuirea față de noi înșine să devină dumnezeul nostru.

Dumnezeu face într-adevar mai mult pentru noi, ne adoptă în familia Lui, și o face într-un mod în care ne scoate din firea noastră ca să ne bucurăm de măreția Lui.

Trezește-te! Daca Isus venea să petreacă ziua cu tine, să stea jos lângă tine pe canapea și să-ți spună: “Eu chiar te iubesc”, pe ce te-ai focusa în restul zilei petrecută cu El?

Am impresia că prea multe melodii și predici ne lasă cu răspunsul greșit. Ne fac să credem că punctul maxim al bucuriei noastre ar fi în sentimentul recurent: “El mă iubește”. El mă iubește. Ca să ne asigurăm, aceasta este clar bucurie. Dar nu culmea bucuriei și sigur nu focusul ei.
Ce spunem noi prin cuvintele: „Sunt iubit”? Ce înseamnă acest lucru? Ce este acest: „să fii iubit”?
Cea mai mare bucurie nu ar fi să ne uităm la Isus toată ziua și să izbucnim zicând: “Ești uimitor!”? Într-o zi petrecută cu Domnul Isus realizez că:

El răspunde la cele mai grele întrebări, înțelepciunea Lui e uimitoare.
• El înțelege durerea și compasiunea Lui e uimitoare.
• El a înviat o doamnă care murise pe patul spitalului, puterea Lui e uimitoare.
• El a proorocit toate evenimentele din după-amiaza aceasta, cunoștințele Lui sunt uimitoare.
• El doarme în timpul unui cutremur, curajul Lui e uimitor.
• El spune: „Înainte ca Avraam să fie, Eu am fost.” Ioan 8:58, cuvintele Lui sunt uimitoare

Noi mergând în jurul Lui toată ziua, am fi atât de uimiți de El.

Nu din dragoste a făcut Isus tot ce este necesar pentru noi, inclusiv să moară, astfel încât noi să fim minunați de El, nu să fim mistuiți în prezența Lui? Răscumpărarea, iertarea, împăcarea- toate trebuie să se întâmple. Ele sunt dovezi ale iubirii. Dar scopul iubirii, ceea ce ne face pe noi să Îl iubim, este ca noi să fim alături de El și să-I vedem gloria. În acele momente uităm de noi înșine și savurăm tot ce este Dumnezeu pentru noi.

Așa că vă cer tuturor: Împinge-ți oamenii prin faptele iubirii lui Hristos până la scopul iubirii Sale. Dacă răscumpărarea, împăcarea și iertarea nu ne duc la bucuria lui Isus însuși, ele nu sunt dragoste.
Focusează-te pe asta. Pentru acest lucru s-a rugat Isus în Ioan 17:24: „Tată, doresc ca acolo unde sunt Eu, să fie cu Mine și aceia pe care Mi i ai dat Tu, ca să vadă slava Mea.”

Articol scris de John Piper
https://www.desiringgod.org/articles/the-goal-of-christs-love