Creștinii germani vor să readucă speranță în țara lor. Biserica joacă un rol important în această lucrare, susțin ei. „Speranța înseamnă să așteptăm ceea ce ni se promite”.

Speranța este greu de găsit în Germania, spune Steffen Kern. Cu toate acestea, potrivit lui Gnadauer Verband, președintelui organizației non-profit a mișcării pietiste din Germania, comunitatea creștină poate face o schimbare. Acesta este motivul pentru care asociația sa a lansat un proiect multimedia în parteneriat cu diverse publicații, proiect care are rolul de a-i inspira pe oameni să aibă curajul de a se implica în lucrare.

„Astăzi, acest lucru este mai important ca niciodată”, spune dl Kern. „Ne lipsește credința că Dumnezeu poate face o lucrare nouă.”

Din proiect face parte și o carte scrisă de Domnul Kern. În ea, teologul dedică un capitol bisericii. Acest capitol face apel la biserică să se încreadă mai mult în Dumnezeul Cel viu și în puterea Sa. „Speranța înseamnă să așteptăm ceea ce ni se promite”, scrie el, referindu-se la promisiunile biblice. În plus, speranța este întotdeauna asociată cu noi începuturi. Fiecare comunitate și fiecare Biserică ar trebui să fie un mijloc prin care să se facă posibil acest lucru.

Steffen Kern este directorul Asociației Comunitare Gnadauer din 2021. De îndată ce a primit această funcție, el a inspirat oamenii să fie plini de speranță. Kern susține că Germania are nevoie de acest proiect acum. „Noi, oamenii, avem nevoie de o speranță care să ne dea curaj și să ne permită să acționăm. Lumea are nevoie de oameni cu speranță care își propun astăzi să facă ceva mai bun pentru ziua de mâine.”

Sursa: CNE News