După atacul din 7 octombrie asupra Israelului, antisemitismul a crescut în Europa. Alianța Evanghelică Europeană consideră că a sosit momentul să luăm măsuri. Planul include, de asemenea, sfaturi de combatere a urii împotriva musulmanilor.
Această ură încalcă poruncile lui Dumnezeu, a scris Alianța Evanghelică într-un comunicat.

Alianța spune că nu există nicio scuză pentru antisemitism, chiar dacă în ultimul secol creștinii i-au învinovățit pe evrei, printre altele, pentru răstignirea lui Hristos.

Alianța Evanghelică a menționat că evreii sunt poporul ales al lui Dumnezeu și El i-a promis lui Avraam nenumărate binecuvântări.

„Fericiți cei care îl binecuvântează pe Avram și familia lui și blestemați cei care îl blestemă și, în cele din urmă, toate popoarele pământului vor fi binecuvântate prin el”, se spune în declarație.

Prin urmare, Dumnezeu le-a dat evreilor un scop. El a îndeplinit în cele din urmă acest scop prin nașterea, suferința, moartea și învierea lui Isus Hristos din mâinile evreilor.

În sfârșit, Alianța Evanghelică scrie că antisemitismul este „un rău spiritual bazat pe o încercare de a zădărnici planul lui Dumnezeu, care Și-a trimis Fiul să salveze omenirea căzută”.

Cum să lupți cu antisemitismul?

Alianța Evanghelică oferă câteva sfaturi practice:

Creștinii ar trebui să renunțe și să denunțe acuzația de crimă și învățătura falsă conform căreia numai evreii sunt responsabili pentru moartea lui Hristos. Aceștia ar trebui să renunțe și să se împotrivească actelor de antisemitism comise în trecut, în special cele comise de creștini. Ei ar trebui să se roage pentru comunitatea lor. Să se roage pentru cei implicați în incidente antisemite care se întâmplă în jurul lor sau le văd la știri. Creștinii ar trebui să aibă o legătură de prietenie cu evreii. Ei trebuie să transmită cu exactitate, respect și compasiune mesajul iubirii lui Dumnezeu din Evanghelie tuturor popoarelor, inclusiv evreilor.

Alianța Evanghelică a mai menționat că este timpul ca creștinii să se unească și „să acționeze împreună împotriva actelor moderne de ură și terorism împotriva tuturor evreilor”.

Alianța Evanghelică Europeană îi îndeamnă pe evanghelicii din toată Europa să se roage ca Duhul Sfânt să continue să ne ghideze pe toți în răspunsul nostru la problemele legate de ura și suferința vecinilor noștri evrei și musulmani.

Sursa: CNE News