NASA a numit cei patru astronauți care vor zbura în jurul Lunii la sfârșitul anului viitor, printre care se numără prima femeie și primul afro-american desemnat pentru o misiune lunară.

Primul echipaj lunar din ultimii 50 de ani – trei americani și un canadian – a fost prezentat în timpul unei ceremonii la Houston, unde se află și centrul de control al misiunii.

,,Acesta este echipajul umanității’’, a declarat Bill Nelson, administratorul NASA.

Cei patru astronauți vor fi primii care vor zbura cu capsula Orion a NASA, care va fi lansată în vârful unei rachete Space Launch System de la Centrul Spațial Kennedy nu mai devreme de sfârșitul anului 2024. Ei nu vor ateriza și nici măcar nu vor intra pe orbita lunară, ci vor zbura în jurul Lunii și se vor întoarce direct pe Pământ, eveniment premergător aselenizării altor doi astronauți, stabilit în anul 2025. Zborul lor în spațiu va aminti de misiunea Apollo 8 din 1968.

Comandantul misiunii, Reid Wiseman, va fi însoțit de Victor Glover, un aviator naval afro-american, Christina Koch, care deține recordul mondial pentru cel mai lung zbor spațial efectuat de o femeie, și canadianul Jeremy Hansen, fost pilot de vânătoare și singurul începător în spațiu al echipajului. Wiseman, Glover și Koch au locuit toți pe International Space Station (ISS). Toți patru au în jur de 40 de ani.

„Aceasta este o zi importantă. Avem multe de sărbătorit, mult mai mult decât cele patru nume care au fost anunțate”, a declarat Glover.

Glover, fiind creștin, a luat cu el o Biblie și cupe de împărtășanie în timpul perioadei petrecute pe ISS. El a rămas la bordul stației spațiale timp de 168 de zile.

Anul trecut, Glover a vorbit la Abell Street Church of Christ din Wharton, Texas, despre timpul petrecut la Frontiera Finală, a relatat Christian Headlines.

„Am putut să mă închin în spațiu”, a spus el. „Am putut să mă împărtășesc în fiecare săptămână în care am fost în spațiu.”

„NASA”, a spus Glover, „a sprijinit dorința mea și a familiei mele de a continua să ne închinăm și de a ne continua umblarea noastră în credință chiar și atunci când eram în afara planetei.”

„Acest lucru a fost foarte important pentru mine”, a adăugat.

Mesajul lui Glover a fost extras din Noul Testament al Bibliei, din 2 Petru 1, unde apostolul Petru a spus bisericii: „adăugați la credința voastră virtute, la virtute cunoaștere, la cunoaștere stăpânire de sine, la stăpânire de sine perseverență, la perseverență evlavie, la evlavie bunătate frățească, iar la bunătate frățească dragoste”.

„Cred că lumea are nevoie de toate aceste lucruri chiar acum”, a spus Glover la biserică, făcând referire la capitolul citat.

El a mai spus congregației din Texas că toată lumea trebuie să continue să se dezvolte spiritual.

„Nu contează de cât timp suntem creștini, fie că ești predicator, bătrân sau diacon, nou în umblarea ta de credință, cu toții trebuie să creștem”, a spus Glover.

„Avem o natură păcătoasă și avem nevoie de Isus”, a spus Glover. „Isus este acel pod care trece peste păcat și ne dă o șansă de a merge în ceruri”.

Glover a spus congregației că echipajul ISS era compus din oameni de toate credințele, lucru care i-a plăcut, potrivit Christian Headlines. El și colegii săi de echipaj stăteau la fereastră, „priveau Pământul și purtau discuții filozofice despre Dumnezeu” și despre „tot ce se află sub soare”, a spus el.

NASA se va întoarce pe suprafața Lunii până în 2025.

Dacă această viitoare misiune lunară de 10 zile va decurge bine, NASA își propune să trimită doi astronauți pe Lună până în 2025, aproximativ.

Felicitările au curs din partea astronauților retrași, inclusiv a lui Buzz Aldrin de la Apollo 11 și Scott Kelly, primul american care a petrecut aproape un an în spațiu. „Riscuri uriașe, angajament uriaș, beneficii eterne pentru toți. Ce echipaj!”, a scris pe Twitter Chris Hadfield, primul comandant canadian al stației spațiale în urmă cu un deceniu.

Sursa: CBN News