Într-un cartier liniștit din Portland, Oregon, se află un simplu studio de animație, care duce Biblia într-un mod inovator la milioane de oameni din întreaga lume.

Ideea a câțiva prieteni de facultate creștini a devenit una dintre cele mai de succes modalități prin care oamenii au înțeles Biblia.

În timpul facultății, Tim Mackie și Jon Collins au căutat metode pentru a face cât mai mulți oameni să citească și să înțeleagă Biblia.

Rezultatul a fost o animație biblică, iar două dintre videoclipurile create atunci au fost postate online în 2014.

În mai puțin de 10 ani, BibleProject a creat peste 180 de videoclipuri și 350 de episoade de podcast pe internet, cu peste 620 de milioane de vizualizări în peste 200 de țări, iar la nivel mondial are peste 5 milioane de abonați și oferă, de asemenea, cursuri biblice.

Michael McDonald, director al BibleProject, a declarat că acesta a fost inițial un simplu proiect între doi prieteni care s-au gândit: „Acest lucru va fi util nu numai pentru noi, ci și pentru prietenii noștri.” Iar acum, urmăritorii nu vor doar să vizioneze videoclipurile imediat ce sunt lansate, ci vor să vadă mult mai mult. Și au început chiar și să plătească pentru conținut.

După ce au urmat colegiul biblic, Jon a lucrat ca pastor și apoi a început o carieră de producător de videoclipuri, iar Tim a obținut un doctorat în Biblia ebraică și studii iudaice și a devenit pastor și profesor la seminar. Așa că au decis să combine cunoștințele biblice ale lui Tim cu abilitățile creative ale lui Jon și astfel s-a născut BibleProject.

BibleProject vrea să-i ajute pe cei care văd Biblia doar ca pe o colecție de citate inspiraționale. Acoperă pasaje biblice dificile pe care mulți creștini le evită pentru că le consideră confuze și tulburătoare.

McDonald ne-a spus: „Ne-a scris cineva care are 85 de ani: ,Am crezut că este pentru nepoții mei. Nu m-am gândit niciodată că mă voi întoarce și voi citi Biblia cu alți ochi acum că am 85 de ani.”

Cu videoclipuri disponibile acum în 56 de limbi, BibleProject a ajuns în lumea islamică.

McDonald a spus: „În Tunisia, unii oameni se uită la videoclipuri în arabă și trimit comentarii spunând: „Sunt musulman și sunt interesat de Biblie, dar nu știu cum să mă apuc să citesc”, a spus el. “Și am găsit videoclipurile dumneavoastră pe YouTube, pentru că sunt gratuite și reprezintă un mod unic de a deschide Scripturile și de a înțelege ce spun ele despre Isus”.

Jon Collins a spus: „Unul dintre lucrurile pe care credem că Dumnezeu le face prin acest proiect este să îi ajute pe oameni să vadă Biblia ca fiind cea mai importantă carte din viața lor. Credem că îi putem ajuta pe oameni să vadă Biblia prin această paradigmă a teologiei biblice. Aici veți evalua Biblia și concepția sa literară, veți înțelege Biblia ca pe o povestire și veți înțelege cum această povestire ne conduce la Isus.”

Sursa: CBN News