O congregație chineză care a scăpat de persecuție a găsit adăpost în America.

După ce au suferit în urma persecuției religioase din Republica Populară Chineză, 63 de membri ai congregației Bisericii Mayflower au evadat și au fugit în Coreea de Sud în 2019, iar mai apoi în Thailanda în anul 2022. În timp ce erau blocați acolo, sperând să obțină statutul de refugiat al ONU, orice speranță părea pierdută, mai ales atunci când poliția thailandeză de imigrare i-a arestat pe toți cei 63 de membri ai bisericii pentru că aveau vizele expirate.

Pastorul Yongguang Pan, conducătorul Bisericii Mayflower, a declarat pentru CBN News: „Am fost îngrijorat de ceea ce s-ar putea întâmpla. Am văzut că poliția thailandeză este diferită de cea chineză. Dacă am fi fost prinși de poliția chineză, ne-ar fi bătut. Dar uneori mă copleșea teama pentru că, dacă am fi fost trimiși înapoi în China, ar fi fost mult mai rău pentru noi toți.’’

Pastorul Tim Conkling de la China Ministries International a susținut congregația din Thailanda. El era îngrijorat de posibilitatea ca agenții chinezi să îi răpească pe credincioși, dacă ar fi fost eliberați din centrul de detenție după ce au plătit amenda.

El a spus: „Ne confruntăm cu situația în care guvernul thailandez și poliția nu sunt capabile să prevină aceste răpiri tot mai dese și faptul că ei sunt reținuți pentru a primi răscumpărare. Aceștia se vor afla într-o situație foarte dificilă și periculoasă. Dar Dumnezeu ne-a auzit rugăciunile”.

„Chiar și un lucru oribil/negativ/îngrozitor?, cum ar fi faptul că grupul a fost arestat și închis în centrul de detenție pentru imigranți, a fost totuși folosit de Domnul pentru a pune în lumină situația dificilă prin care acești oameni treceau. Aceasta a determinat guvernul american să ia o decizie mai rapidă de a-i reloca”, a explicat el.

Pastorul Pan a spus că a fost uimit de intervenția miraculoasă a lui Dumnezeu.

„Am fost surprins când americanii au spus că au cumpărat deja biletele și că trebuie să plecăm imediat. Când m-am urcat în avion și am decolat, aveam impresia că visez. Asta îmi amintește că Dumnezeu este un Dumnezeu care lucrează și care se ține de promisiuni.”

Membrii bisericii Mayflower au avut parte de o primire călduroasă după aterizarea în Dallas.

Fiul pastorului Pan, Paul, și restul membrilor bisericii Mayflower sunt recunoscători pentru noua viață pe care o au acum în Tyler, Texas.

El a declarat: ,,Acesta este un loc în care oamenii cred în Dumnezeu și au libertatea de a se închina. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ceea ce a făcut pentru noi toți. El ne-a scos din centrul de detenție și ne-a adus în siguranță aici, în America. Și El ne va ajuta să trăim în pace și libertate în America.’’

Sursa: CBN News