Comisia juridică a Senatului din California a avansat proiectul de lege al Adunării (AB) 665 pentru a permite copiilor de până la 12 ani să consimtă la propria îngrijire de sănătate mintală și să fie plasați în case de grup finanțate de stat, fără permisiunea sau cunoștința părinților.

Consiliul Familiei din California avertizează că proiectul de lege ar permite profesioniștilor din domeniul sănătății mintale să le ofere copiilor servicii la cererea acestora, chiar dacă copiii nu se confruntă cu abuzuri sau neglijență acasă. Proiectul de lege împuternicește un copil să decidă dacă să își părăsească familia sau să primească consiliere la vârsta de 12 ani.

Deputata Wendy Carrillo (D) și senatorul de stat Scott Wiener (D), coautori ai proiectului de lege, au reiterat marți că doresc să ofere tuturor copiilor acces la servicii de sănătate mintală, întrucât minorii asigurați în mod privat începând cu vârsta de 12 ani pot deja să beneficieze de terapie în ambulatoriu fără acordul părinților, potrivit The Washington Free Beacon.

„Acest proiect de lege îi protejează pe copii. Îi face pe copii mai siguri. Îi face pe copii mai sănătoși”, a declarat Wiener.

Într-un articol recent, avocata californiană Erin Friday susține că adevărata intenție a acestui proiect de lege este de a „ajuta cei 10 000 de noi furnizori de servicii de sănătate mintală care vor fi diseminați în campusurile școlare publice din California să vă convingă copilul de 12 ani că o familie „aleasă” este mai bună decât familia reală, mai ales dacă familia reală nu va fi de acord cu intervențiile pentru transsexuali”.

„Odată ce un copil este considerat „fugar” sau se află în sistemul de plasament familial”, a continuat avocata, „el își poate dicta propriile intervenții de gen”.

„Acest proiect de lege este un mecanism prin care părinții sunt considerați implicit ,abuzivi’, pentru că nu permit copiilor să își schimbe sexul”, a avertizat Friday. De asemenea, această lege cere ca părinții să susțină identitatea de gen a copiilor ca parte din sănătatea, siguranța și bunăstarea copilului.

„Este notabil faptul că senatorul Wiener, care nu este părinte, este, de asemenea, coautor al AB 957, care va introduce în legislația californiană afirmația că „este în interesul copilului să își afirme identitatea de gen”. Fără să greșim, termenul de ,susținere’ înseamnă un singur lucru: vătămarea corpurilor copiilor noștri perfect sănătoși cu blocante pentru pubertate, hormoni de sex încrucișat și operații ireversibile”, a notat ea.

În 2022, o lege scrisă de Wiener a intrat în vigoare, permițând instanțelor din California să își asume „jurisdicția temporară de urgență” pentru un copil prezent în stat care nu a putut obține în altă parte blocante de pubertate, hormoni de sex încrucișat sau operații de gen.

AB 665 este doar cel mai recent dintr-o listă de proiecte de lege din California care subminează drepturile și supravegherea părinților.

Proiectul de lege AB 957 din California spune că părinții își pot pierde copiii dacă nu le susțin identitatea transsexuală.

Sursa: CBN News