Partidul Comunist Chinez rescrie Biblia cu revizuiri care încearcă să îl prezinte pe Iisus într-o lumină diferită.

Totul face parte dintr-un plan de 10 ani pentru a-i forța pe cetățenii chinezi să aibă credință în Partidul Comunist Chinez, mai degrabă decât într-o religie.

Tina Ramirez este fondatoarea și președinta organizației Hardwired – un grup care a fost un critic vocal al Partidului Comunist Chinez și al persecuției împotriva grupurilor religioase și a minorităților politice.

„De ce ar rescrie Partidul Comunist Chinezesc Biblia dacă nici măcar nu cred în Dumnezeu?”, a întrebat ea. „Ei vor ca oamenii să își întoarcă privirile de la Dumnezeu și să le îndrepte spre o persoană bună; să [îi facă pe creștini] să își renege credința, ca urmare a acestui lucru, și să o înlocuiască cu partidul comunist ca divinitate supremă.”

După cum a relatat CBN’s Faithwire, regimul de guvernământ din China a anunțat în 2019 planurile sale de a lansa o nouă traducere a Bibliei care va include principii confucianiste și budiste.

„Această nouă traducere… ar sprijini cu adevărat Partidul Comunist”, a explicat Todd Nettleton, purtătorul de cuvânt al organizației Vocea Martirilor (VOM) – un organism de supraveghere a persecuțiilor în rândul creștinilor.

Anul trecut, VOM a împărtășit versiunea reimaginată a capitolului 8 din Evanghelia după Ioan, povestea biblică centrată pe dragostea și compasiunea corectivă a lui Isus față de o femeie prinsă în adulter.

În versiunea reală din Biblie, Isus spune: „Cine dintre voi este fără de păcat, să fie primul care să arunce cu piatra în ea”, iar mulțimea începe să plece. Isus îi spune: „Du-te acum și nu mai păcătui”.

Într-o versiune care ar fi fost găsită într-un manual chinezesc publicat în septembrie 2020 – mulțimea se împrăștie, dar apoi textul afirmă în mod fals: „Când toată lumea a ieșit, Isus Însuși a ucis-o cu pietre pe femeie, spunând: ,Și Eu sunt păcătos’”.

Ramirez a criticat guvernul chinez afirmând că este o încercare de a-i determina pe creștini să își părăsească credința.

„China a ajuns la un nou nivel al decăderii încercând să rescrie Scriptura”, a spus Ramirez în mod clar. „Cred că nu mai sunt mulțumiți cu taberele lor de reeducare care, în mod clar, nu reușesc să îi forțeze pe oameni să creadă în ideologia comunistă atee. Creștinii văd o onoare faptul că trec prin aceste lagăre.”

Ea a adăugat: „Ei încearcă cu adevărat să le spele creierul copiilor de la o vârstă fragedă cu privire la ceea ce spune Biblia și să îi încurce pentru a-i împiedica să fie creștini, dar cred că noi toți știm, ca creștini, că Cuvântul lui Dumnezeu este mai mult decât o carte.”

Sursa: CNE News