O mare parte din clinicile private din Crimeea nu mai fac avorturi. Oficialii au spus că decizia de anulare a fost luată „voluntar”.

De acum înainte, avortul va fi posibil doar în instituțiile medicale de stat, a scris ministrul sănătății din Crimeea, Konstantin Skoropskii, pe canalul rus de socializare VK. Administratorii clinicii au fost întrebați la o ședință cu mai mulți oficiali dacă doresc să contribuie la creșterea demografică prin refuzul avorturilor.

Ministrul Skoropski a subliniat că instituțiile medicale ale statului vor permite femeilor să ia „o decizie echilibrată și conștientă cu privire la continuarea sau întreruperea sarcinii”. Clinicile de stat sunt obligate să informeze femeile despre măsurile sociale pentru familiile cu copii și să ofere asistență psihologică.

Nu este prima dată când Rusia încearcă să reducă numărul de avorturi.

În septembrie, regimul a adăugat pastilele pentru avort pe lista medicamentelor care trebuie înregistrate și vândute în farmaciile publice doar pe bază de rețetă, scrie Pravda. În plus, mai multe clinici private de avort din Rusia au fost, de asemenea, închise.

Potrivit Associated Press, Rusia are în vedere o interdicție la nivel național.

În prezent, femeile rusoaice pot face avort fără nicio condiție până în a 12-a săptămână de sarcină. În cazuri de viol sau din motive medicale, acest lucru se poate face până la 22 de săptămâni. Dacă doriți să faceți un avort, trebuie să așteptați cel puțin 48 de ore de la programarea inițială până la procedura pentru a vă reconsidera decizia de avort.

Sursa: CNE News