În perioada 19-20 aprilie 2024, Connect:BBSO, în colaborare cu Colegiul Biblic Est-European (CBEE), organizează o conferință captivantă dedicată operei și gândirii lui C.S. Lewis, celebrul scriitor și apologet creștin britanic. Evenimentul își propune să exploreze traseul spiritual al lui C.S. Lewis de la ateism la creștinism, punând în lumină modul în care poveștile pot fi folosite pentru a exprima și comunica aspecte esențiale ale creștinismului.

Conferința va include dezbateri, prezentări și ateliere practice, adresate participanților dornici să înțeleagă mai profund gândirea lui C.S. Lewis și implicarea sa în apărarea credinței creștine. Printre temele centrale care vor fi abordate, se numără problema răului, argumentul moral pentru existența lui Dumnezeu și rolul alegoriei în spiritualitatea creștină.

Invitatul special, Jerry Root, are în egală măsură experiența terenului de fotbal și a cărților. Root este profesor emerit al faimosului Wheaton College și profesor invitat la Biola University, Talbot Graduate School of Theology, precum și la Moody Bible Institute. Predă cursuri despre C.S. Lewis și a conferențiat la 78 de universități, din 18 țări diferite, despre acest remarcabil scriitor și apologet creștin britanic. De altfel, a scris nouă cărți și un număr considerabil de articole despre C.S. Lewis și pe teme legate de evanghelizare.

A studiat la Talbot Graduate School of Theology și și-a obținut doctoratul în teologie la Oxford Center for Mission Studies. În studenție, a fost jucător de fotbal american și pasionat de lupte libere, iar acum deține 7 premii sportive universitare.

Gândul lui călăuzitor este: „Faptul că Îl iubesc pe Isus este lucrul cel mai important.”

Jerry Root este invitatul Colegiului Biblic Est-European din Oradea pentru conferința C.S. Lewis organizată împreună cu Biserica Baptistă Speranța Oradea.

Pentru înscrieri, accesați linkul următor: https://www.bbso.ro/cslewis/inscriere/.