Uniunea Creștin-Democrată din Germania (CDU) a prezentat un nou document manifest. Rezultatul este surprinzător, având în vedere discuția despre caracterul creștin al partidului.

Proiectul documentului a fost prezentat la Berlin, conform informațiilor de la Das Christliche Medienmagazin. Documentul intitulat „Trăind în libertate. Ghidând Germania spre un viitor sigur” are 70 de pagini și au fost necesare 22 de luni pentru redactarea acestuia.

În acest nou document, CDU promite o nouă fundamentare a valorilor bazată pe viziunea creștină asupra umanității. Potrivit secretarului general Carsten Linneman, această fundamentare a valorilor ar trebui să devină o bază pentru viitorul Germaniei. Documentul se axează pe „demnitatea inviolabilă a ființelor umane în fiecare fază a dezvoltării lor”, conform informațiilor de la Idea Pressedienst. CDU vede fiecare persoană „ca fiind o ființă creată de Dumnezeu” și consideră că „fiecare ființă umană este unică, de neprețuit și ar trebui să trăiască liber și autodeterminat.”

Creștin-Democrații cred că „viața nenăscută necesită o atenție specială.” Cu toate că susțin legislația actuală privind avortul, în care avortul este oficial interzis, dar tolerat până la 12 săptămâni de sarcină, ei încearcă să ajute femeile și bărbații aflați în această situație.

CDU vede familiile ca „nucleul societății și baza coeziunii sale”, se arată în document. Partidul evidențiază importanța căsătoriilor stabile, dorind ca acestea să beneficieze de o protecție specială din partea Constituției germane. Partidul definește familia ca „acolo unde oamenii sunt legați permanent unul de altul și își asumă responsabilitatea unul față de celălalt.” CDU dorește, de asemenea, să se ofere sprijin financiar pentru părinții singuri și pentru familiile numeroase. În același timp, partidul susține căsătoria tradițională.

Deoarece Germania are un caracter creștin, bisericile și comunitățile creștine sunt un partener important al statului, argumentează Partidul Creștin-Democrat. Partidul dorește ca simbolurile creștine să rămână vizibile în spațiile publice și, de asemenea, sărbătorile creștine să rămână sărbători naționale.

Creștin-Democrații spun că doresc să facă mai mult pentru creștinii persecutați la nivel mondial. De asemenea, documentul apără securitatea Israelului și dreptul acestuia de a se apăra. „Israelul are dreptul să trăiască liber, fără frică și violență”, se arată în noul document de principii.

Sursa: CNE News