Incendiile de vegetație s-au răspândit rapid în nordul orașului Oklahoma City, Edmond și Guthrie, provocând pierderea locuințelor pentru multe persoane. Oklahoma Baptist Disaster Relief (DR) a ajutat oamenii oferindu-le de mâncare.

Directorul DR de stat, Jason Yarbrough, a raportat că organizația sa va continua să îi ajute pe cei afectați de incendii cu evaluatori, echipe de curățare și de eliminare a cenușii.

„Am reușit să răspundem rapid pentru a-i ajuta pe cei care au fost implicați în lupta împotriva incendiilor și pe cei afectați de incendii”, a declarat Yarbrough. „Am terminat cu furnizarea de mese, dar vom reveni pentru a-i servi și îngriji pe cei care au suferit pagube sau și-au pierdut complet casele.”

DR trimite, de asemenea, o echipă la Little Rock, Arkansas, pentru a ajuta oamenii din zonele afectate de tornade. Yarbrough a declarat că Disaster Relief va trimite 60 de membri ai echipei, care sunt pregătiți să ofere servicii complete în Little Rock.

„Ni s-a cerut să ajutăm la pregătirea a 1.500 de mese pe zi”, a spus el. ”Oferim echipe de evaluatori și capelani, echipe de lucrători cu drujbe și vom putea oferi accesul la dușuri și o spălătorie”.

DR va înființa un centru de comandă pentru incidente la o biserică baptistă numită Levy din North Little Rock, Ark. „Plănuim să slujim acolo timp de trei săptămâni”, a spus Yarbrough. „Împreună cu baptiștii din Arkansas, alte două convenții de stat vor trimite echipe DR pentru a-i ajuta pe cei afectați de tornade.”

Între timp, Tennessee Baptist Disaster Relief se pregătește să ajute locuitorii din Tennessee în urma unui șir de tornade și furtuni puternice care au lovit statul pe 31 martie și în primele ore ale dimineții de 1 aprilie.

Wes Jones, specialist în ajutorarea în caz de dezastru pentru Consiliul de Misiune Baptist din Tennessee, a declarat că amploarea totală a pagubelor din Tennessee probabil nu va fi cunoscută decât mai târziu.

„Avem evaluatori care merg în zonele cele mai afectate cât mai curând posibil. Unele zone, cum ar fi Covington, sunt încă impracticabile, conform rapoartelor de presă”, a spus Jones.

Furtunile puternice au măturat partea centrală și sudică a Statelor Unite, lăsând în urmă cel puțin nouă morți, dintre care cinci în Arkansas, trei în Indiana și unul în Illinois.

În Arkansas, cel puțin 50 de persoane au fost spitalizate după ce o tornadă a lovit zona Little Rock, iar oamenii au fost blocați în casele din Wynne. Aproape 450.000 de oameni au rămas fără curent electric în SUA din cauza furtunilor, potrivit unui site de monitorizare.

Covington a fost una dintre cele mai afectate zone, potrivit numeroaselor rapoarte de presă, orașul fiind lovit de aceeași furtună care a provocat pagube masive în Wynne. Primarul din Covington, Jan Hensley, a anunțat că orașul a fost lovit de furtuni puternice și că serviciile de urgență intervin, potrivit unui reportaj realizat de The Commercial Appeal din Memphis.

Sursa: Baptist Press