Musulmanii pakistanezi au incendiat mai multe case ale creștinilor din țară și patru biserici.

Motivul atacurilor a fost o acuzație de blasfemie. În Pakistan, este ilegal să-l insulți pe profetul Mahomed sau chiar pe soțiile și rudele acestuia. Infracțiunea poate fi pedepsită, prin lege, chiar cu moartea. Însă, adesea, musulmanii aleg să se răzbune singuri.

După recentele arderi de Coran în țări din Europa, situația creștinilor din Pakistan s-a deteriorat. Senatul pakistanez a introdus o lege extinsă a blasfemiei care îi pedepsește și pe cei care insultă familia extinsă a profetului islamic Mahomed. Pe lângă faptul că Parlament înrăutățește legea blasfemiei, acesta eșuează și în protejarea minorităților vulnerabile. Legea blasfemiei este aplicată la întâmplare și oricine poate deveni o victimă.

Președintele organizației britanice Christian Solidarity Worldwide, Mervyn Thomas, este îngrijorat de evoluția libertății religioase în Pakistan. „Este inacceptabil faptul că poliția nu a acționat rapid pentru a preveni violențele din Jaranwala, care erau complet previzibile”, spune el despre atacul asupra bisericilor de săptămâna trecută.

Creștinii din Pakistan precum și organizații internaționale solicită autorităților să ia măsuri drastice împotriva abuzatorilor.

Sursa: CNE News