Militanți înarmați din Nigeria au ucis 27 de creștini în perioada premergătoare alegerilor din această țară.

Aceiași care au ucis recent 17 creștini în Agwan Wakili au atacat o altă comunitate creștină în Mubushi și Langsong, ucigând alte 10 persoane și rănind alte 14.

Organizația de supraveghere a persecuțiilor International Christian Concern (ICC) raportează că militanții au atacat în timpul nopții de 14 martie, pe timp de caniculă. Majoritatea sătenilor dormeau afară, în timp ce alții au vegheat după ce au primit un avertisment anterior. În loc să folosească arme de foc, militanții s-au strecurat discret în interiorul unei incinte folosind cuțitașe și topoare. Se pare că au ucis cinci persoane înainte de a se da alarma. În timp ce fugeau, au mai ucis încă cinci persoane.

,,Acest atac este masacrul politic al creștinilor în locurile în care APC (All Progressives Congress) va pierde probabil alegerile guvernamentale din 18 martie 2023’’, a declarat un lider local pe nume Dereck unui membru al personalului ICC. ,,Fermierii locali creștini se confruntă cu o serie de atacuri în perioada alegerilor din Nigeria’’.

Un martor a explicat că atacul are ca scop să-i împiedice pe creștini să voteze în lupta pentru postul de guvernator.

,,Atacul are ca scop înlăturarea creștinilor care nu vor vota pentru APC, partid aflat la guvernare’’, a declarat un lider comunitar.

Candidatul lor la funcția de guvernator și candidații la funcția de viceguvernator sunt amândoi creștini, potrivit ICC.

Un lider și-a exprimat frustrarea că guvernul tace în timp ce aceste atacuri continuă. O sursă a declarat că unii dintre militanți sunt membri ai armatei nigeriene.

,,Înainte de a ataca, un elicopter a zburat în jurul comunității și a cartierului. La mai puțin de o oră de la plecarea acestuia, a avut loc atacul’’, i-a scris o persoană de contact unui membru al personalului ICC: ,,Oricine e nevoit să concluzioneze că elicopterul a zburat din următoarele motive: Pentru a supraveghea și a vedea comunitățile populate. Pentru a verifica și analiza arhitectura de securitate a comunității țintă, astfel încât inamicul să poată avea un plan de contraatac pentru a învinge populația autohtonă săracă. Pentru a-i lăsa pe atacatori, deoarece comunitățile din cartier au fost vigilente și rutele erau blocate.’’

Nigeria ocupă locul 6 pe lista Open Doors 2023 World Watch List a celor mai periculoase țări în care creștinii se confruntă cu persecuție extremă.

Sursa: CBN News