Populația Spaniei este într-o criză gravă. Iar politicienii o ignoră, avertizează Mariano Martínez Ayedo. Un cuplu divorțează la fiecare cinci minute. În plus, populația scade rapid și Martínez-Aedo, președintele Institutului de Cercetare a Politicii Familiei, avertizează că peste 270 000 de copii vor trebui să se nască în fiecare an pentru a compensa decesele. În loc să abordeze serios această problemă, guvernul spaniol arată din ce în ce mai puțină preocupare față de familii, ignorându-le constant, a afirmat el pentru Zenit.

María Menedez de Zubillaga, președintele Asociației Familiilor Extinse din Madrid (AFNM) subliniază, de asemenea, o lipsă sesizabilă de implicare a autorităților.

În același timp, Institutul pentru Politicile Familiei și AFNM consideră că nu este prea târziu pentru a inversa această tendință și a combate criza demografică a Spaniei.

„Pentru aceasta este însă nevoie ca guvernul spaniol să facă din familii o prioritate politică”, spune Menedez de Zubillaga. În plus, societatea spaniolă ar trebui să conștientizeze că co-paternitatea și maternitatea surogat „nu sunt doar aberante, ci și la limita perversității și imoralității… Un copil nu este o povară, este cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla, iar planeta nu este afectată de faptul că avem copii. În schimb, copiii au grijă de planetă”.

Sursa: CNE News