În Duminica Floriilor, în întreaga regiune Nashville, Tennessee, mulți creștini s-au îndreptat spre slujbele de închinare, îndurerați și suferind din cauza vieților luate prea devreme în atacul de la Școala Covenant.

Pastorii îndurerați au încercat să aducă alinare celor care caută răspunsurile unor dileme, după ce o persoană înarmată a transformat o zi obișnuită într-o poveste de groază pentru școala din Nashville.

„Dacă o săptămână ca aceasta mă învață ceva, este că astăzi este ziua în care trebuie să ai credință”, a spus pastorul principal Scott Sauls congregației sale de la Christ Presbyterian Church, care a găzduit funeraliile a trei dintre cele șase victime.

„Niciunul dintre noi nu are siguranța zilei de mâine”, a spus Sauls. „Singura mângâiere care există în viață și în moarte, pentru trup și suflet, este că aparținem Salvatorului nostru Isus Hristos.”

„Promisiunea Evangheliei nu diminuează durerea și suferința”, a adăugat Sauls. El a spus că Scriptura este limitată atunci când vine vorba de a răspunde la întrebarea „de ce?”: „De ce acest copil? De ce această educatoare și soție și mamă și bunică iubită?”.

Creștinismul oferă însă un mesaj de speranță care este și mai pronunțat în Duminica Floriilor, zi care marchează relatarea biblică a intrării triumfale a lui Isus în Ierusalim înainte de crucificarea și învierea Sa.

„Duminica Floriilor ne oferă limbajul și paradigma pentru a înțelege că, deși această tragedie este lipsită de sens și dureroasă, există totuși o speranță. Există lumină în întuneric”, a declarat Grant, pastor al bisericii prezbiteriene Parish din Franklin, un oraș din zona periferiei sudice a lui Nashville. „Există un motiv pentru noi să îmbrățișăm bucuriile, dar și tristețile acestui anotimp.”

În timpul slujbei de duminică, Parker a plănuit să încurajeze congregația să se gândească la promisiunea necondiționată a lui Dumnezeu de a-i salva de păcate și de moarte.

„Nimeni nu are nevoie de „spectacol” în această săptămână”, a spus Parker. „În această săptămână sfântă avem nevoie de speranța reală care vine doar prin Evanghelie”.

Peste drum, la Woodmont Christian Church, Clay Stauffer, pastorul uneia dintre tinerele victime și al câtorva studenți de la Covenant care au supraviețuit, s-a angajat să sărbătorească Duminica Floriilor ajutând în același timp familia bisericii sale și comunitatea din Nashville să se vindece sufletește.

„Moartea și întunericul nu au niciodată ultimul cuvânt”, a spus Stauffer, înainte de a prezida slujba de înmormântare a lui Evelyn Dieckhaus.

Sursa: K-Love