Președintele Ungariei, Katalin Novák, consideră că libertatea religioasă pe care o avem astăzi este o binecuvântare. Ea a făcut această afirmație la ceremonia de finalizare a programului național de grădinițe al Bisericii Reformate din Ungaria.

Novák își afirmă recunoștința pentru cele 66 de grădinițe reformate care au fost construite sau renovate în ultimii patru ani în Ungaria, scrie Hungary Today. În total, aproximativ 3.000 de copii primesc educație în aceste școli.

Președinta ungară, care are ea însăși trei copii, și-a exprimat recunoștința pentru faptul că există oameni pentru care să construiască școli. „Sunt recunoscătoare că există un număr din ce în ce mai mare de părinți care doresc pentru copiii lor să intre în viața de adult întăriți în credință, echipați cu credință și cu cunoașterea valorilor creștine”, a subliniat ea. Potrivit lui Novák, valorile pe care copiii mici le învață la grădiniță sunt decisive pentru tot restul vieții lor. Aceasta înseamnă, a subliniat ea, că, deși clădirile sunt finalizate, munca de abia acum a început.

Accentul sporit pe educația creștină a creat, de asemenea, 450 de noi locuri de muncă și este, astfel, benefic pentru economie, notează președintele. „Anul acesta au aplicat de două ori mai multe persoane pentru postul de educatoare”.

Sursa: CNE News