Un monument dedicat rugăciunilor ascultate este în construcție în Marea Britanie. Completat cu un milion de cărămizi interactive, Zidul etern al rugăciunii ascultate va fi vizibil de la o distanță de aproape 10 kilometri.

Organizatorii le cer oamenilor să trimită mărturiile lor pentru a contribui la proiect.

„Nu am lăsat niciodată ca faptele să stea în calea Adevărului”, a declarat Richard Gamble, fondatorul Eternal Wall of Answered Prayer, pentru CBN News. „Mi-au fost prezentate atât de multe fapte despre motivul pentru care acest lucru nu se poate întâmpla. Iar eu cred că Dumnezeu poate face acest lucru”.

Timp de 19 ani, Gamble a urmărit un plan îndrăzneț de a construi un monument care să amintească lumii că Dumnezeu încă lucrează ascultând rugăciunile și vindecând inimile frânte. El a explicat cum a început totul.

Mergeam pe aici – și mi-a venit în minte această idee de a construi un zid în care fiecare cărămidă să reprezinte o poveste a unei rugăciuni ascultate”, a spus el.

Având o înălțime de peste 167 de metri, zidul, modelat în forma unei bucle gigantice a infinitului, va fi expus la Coleshill, în Birmingham. Cele un milion de cărămizi ale monumentului național vor reprezenta câte o rugăciune ascultată.

Gamble a spus: „Oamenii pot veni și pot îndrepta telefoanele lor spre cărămizi – chiar și spre cele aflate la kilometri distanță – iar telefonul se va aprinde și le va spune povestea de speranță care se află în spatele unei rugăciuni”.

Michelle Heritage, liderul departamentului de parteneriate pentru Eternal Wall of Answered Prayers, spune că a fost martoră a puterii rugăciunii în calitate de părinte singur, după ce Dumnezeu a avut grijă de ea și de copilul ei.

„Și a fost cu adevărat uimitor să văd cum a venit un ajutor neașteptat, cum locul de muncă pe care îl pierdusem a fost, de fapt, înlocuit cu ceva mult mai bun – cu un loc de muncă care era mai bine plătit. Care era, de fapt, mai potrivit pentru stilul nostru de viață ca familie”, a spus Heritage.

Povestea ei este doar un exemplu de rugăciuni ascultate care vor fi cuprinse în monument.

După două decenii de planificare, Gamble plănuiește să înceapă lucrările în 2024 și speră să fie încheiate în 2026. „Am obținut finanțarea, avem autorizație de construcție – am primit aprobarea de la biroul primului ministru”, a spus Gamble. „Cel mai greu lucru este să convingi creștinii să ofere cinci minute din timpul lor – să împărtășească efectiv o poveste despre ceea ce a făcut Dumnezeu”.

Heritage a spus: „Așadar, dacă aveți o poveste în care rugăciunea v-a fost ascultată, v-aș încuraja cu adevărat, scrieți-o și fiți gata să o împărtășiți”.

Gamble speră, de asemenea, că acest monument va ajuta la îndepărtarea percepțiilor negative împotriva credinței, în special în Marea Britanie. Acolo, unele sondaje arată că doar 31% dintre adulți frecventează biserica.

Sursa: CBN News