În martie 2025, tinerii creștini din Germania vor participa la „Conferința Valorilor”. Evenimentul de la Karlsruhe îi invită să ofere oamenilor motivație prin etica creștină. Anul 2025 pare foarte îndepărtat, dar pentru organizatorii Kongress Christlicher Führungskräfte (Conferița Liderilor Creștini, KCF), acesta se apropie cu pași repezi.

La sfârșitul lunii trecute, președintele celui mai mare congres despre valorile creștine din Europa germanofonă a anunțat că cea de-a paisprezecea ediție va avea loc în perioada 6-8 martie 2025 la centrul expozițional Karlsruhe, în apropiere de granița cu Franța. Conferința a fost lansată la sfârșitul anilor 1990 pentru a „motiva oamenii să trăiască conform valorilor creștine în viața profesională”, explică Rainer Küchler, director executiv al agenției evanghelice germane de media IDEA și KCF.

„Am început inițial această conferință pentru că nu existau evenimente speciale pentru speakerii creștini.” De atunci, la fiecare doi ani, speakerii creștini din toată Europa se reunesc pentru acest eveniment de networking, care include seminarii și predici susținute de creștini influenți. Printre vorbitorii din acest an se numără Martin Daum, CEO al Daimler Truck Holding, și Jörg Steinbach, ministrul Economiei al statului Brandenburg. La ultimul evenimentul au participat peste 2.200 de persoane, și peste 100.000 de vizitatori.

Conferința este un eveniment ecumenic, adică nu face parte dintr-o anumită biserică sau denominație. „Lucrăm pe baza teologică a Alianței Evanghelice”, explică domnul Küchler. În ea, participanții au spus că vor să trăiască „conform standardelor lui Dumnezeu exemplificate în Cele Zece Porunci”.

Küchler a spus că programul complet va fi anunțat în primăvara anului viitor. Pentru președintele Adunării Naționale, Martin Scheuermann, 2025 promite să fie un an încurajator. „KCF va clarifica faptul că valorile creștine rămân de o importanță indispensabilă astăzi: onestitatea, seriozitatea și dreptatea creează stabilitate și încredere.”

Sursa: CNE News