Mii de creștini din lume se confruntă cu persecuția pentru că Uniunea Europeană nu vorbește despre problema libertății religioase. Aceasta este opinia europarlamentarului reformator Bert-Jan Ruissen, care a creat, la Parlamentul European de la Bruxelles, o conferință și o expoziție despre creștinii persecutați.

Ruissen a spus: UE trebuie să facă mai mult pentru a combate încălcarea libertății religioase, care îi afectează pe creștinii din întreaga lume. Expoziția se află în mijlocul clădirii Parlamentului European din Bruxelles.

În spatele acestei activități se află organizațiile Open Doors și SDOK, care monitorizează problema persecuției din întreaga lume. Expoziția include imagini ale creștinilor afectați de persecuție, cum ar fi un credincios chinez spânzurat și legat de un stâlp.

Ruissen numește libertatea religioasă un „drept al omului”. El a subliniat că UE încă se prezintă ca „o comunitate care respectă regulile”. Prin urmare, el a cerut Uniunii Europene să „solicite țărilor din întreaga lume să-și țină promisiunea cum că toți credincioșii pot să se exprime liber”.

„În urmă cu zece ani, Uniunea Europeană a adoptat un set de reguli pentru a proteja credincioșii. Cu toate acestea, în practică, aceste reguli nu sunt respectate”, a menționat Ruissen. „UE are obligația morală de a proteja în mod credibil dreptul la libertatea religioasă.”

Sursa: CNE News