Proiectul francez de lege cu privire la eutanasie, trebuia să fie gata până la sfârșitul verii. În prezent, reprezentanta ministrului, Agnès Firmin-Le Baud, a anunțat că nu îl va depune până în decembrie.

La Croix raportează că proiectul de lege ridică provocări juridice, politice și sociale. Acest lucru poate explica de ce guvernului de coaliție îi trebuie mai mult timp decât era de așteptat să îl introducă.

Ei par să considere că nu este urgent să grăbească acest proiect de lege. Președintele francez Emmanuel Macron are deja un proiect de lege elaborat de Agnès Firmin-Le Baud. L-a primit după ce și-a terminat munca la convenția cetățenilor. Cu toate acestea, textul final al proiectului de lege poate fi depus Consiliului de Miniștri abia în ​​decembrie.

Potrivit La Croix, domnul Macron este extrem de precaut când vine vorba de problemele legate de eutanasie, care a devenit un subiect controversat în Franța. Site-urile de știri catolice cred că proiectul de lege ar putea legaliza eutanasia și ar putea să o facă disponibilă persoanelor care nu se pot sinucide. În orice caz, proiectul va fi înaintat Consiliului de Stat înainte de a fi înaintat Consiliului de Miniștri. Această etapă finală ar trebui finalizată până la Crăciun.

Sursa: CNE News