cross one radio logo

În loc să susțină dreptul la viață, guvernul german susține dreptul de a ucide, scrie David Wengenroth.

Niciodată în Republica Federală Germania un guvern nu a mai declarat război vieții nenăscute atât de deschis precum coaliția semafoarelor. A trecut un an de când coaliția de guvernare a impus eliminarea secțiunii 219a din codul penal, care interzice publicitatea pentru avorturi. Chiar și atunci, Verzii, în special, nu au ascuns faptul că abolirea interdicției de a face publicitate pentru avorturi a fost doar începutul. Ministrul Verzilor pentru afaceri familiale, Lisa Paus, promovează reglementarea avorturilor „în afara dreptului penal”. În acest fel, se presupune că dorește să pună capăt stigmatizării femeilor însărcinate neintenționat. În realitate, ea duce un război cultural împotriva valorilor creștine ale democrației noastre.

Măsura în care acest set de valori este contrară principiilor ministrului este demonstrată de promovarea de către aceasta a unei legi împotriva așa-numitei „hărțuiri pe trotuar”. Ea folosește acest termen disprețuitor pentru a descrie priveghiurile tăcute de rugăciune pro-viață în fața unităților care au legătură cu avortul. În cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri din Bundestag, Paus a dezvăluit un detaliu șocant al planurilor sale: interzicerea privegherilor urmează să fie reglementată în codul penal – chiar în paragraful 218 din care urmează să fie eliminată interdicția avorturilor.

În termeni concreți, acest lucru înseamnă că, în timp ce uciderea copiilor nenăscuți este „dezincriminată”, exprimarea pașnică a opiniilor activiștilor pro-viață va fi incriminată. Acest lucru dă peste cap valorile Constituției. Astfel, statul nu va mai proteja dreptul la viață (articolul 2 din Constituție), ci dreptul de a ucide – care nu există în sistemul nostru juridic.

Din fericire, în țara noastră, nici măcar coalițiilor de guvernare nu li se permite să treacă pur și simplu peste valorile fundamentale ale Constituției. În 1975, Curtea Constituțională Federală a stabilit clar că statul trebuie să protejeze viața nenăscută. Curtea Administrativă Federală a publicat acum o decizie în care se afirmă că o interdicție generală privind priveghiurile de rugăciune în fața unităților care practică avortul încalcă libertatea de întrunire și de religie garantată de Constituție.

Dar acesta nu este un motiv pentru a da undă verde. Campionii „dreptului la avort” lucrează cu tenacitate pentru a schimba consensul de valori din societatea noastră. Și reușesc. Mulți oameni nici măcar nu mai sunt conștienți de faptul că copiii nenăscuți au dreptul la viață. Chiar și asociațiile de femei protestante văd acum avortul doar ca pe o chestiune de „autodeterminare reproductivă”. Cei care nu sunt indiferenți la această răsturnare a valorilor fundamentale ale societății noastre libere trebuie să facă uz de libertatea lor de opinie și să își exprime cu voce tare dezacordul.

Sursa: CNE News