Unei mame a cinci copii, văduvă, care locuiește în Oregon, i-a fost refuzat dreptul la adopție de către Departamentul de Servicii Umane al statului. Fiind acuzată că aceasta nu vrea să renunțe la convingerile sale religioase cu privire la diferențele biologice dintre băieți și fete. Jessica Bates, care dorește să adopte doi frățiori din sistemul de asistență socială, a depus plângere la Curtea de Apeluri a SUA pentru al 9-lea Circuit din San Francisco, California, după ce un tribunal inferior a emis o hotărâre împotriva ei anul trecut.

Bates, reprezentată de avocații organizației non-profit Alliance Defending Freedom (ADF), a depus o petiție inițială la Curtea de Apeluri. Avocații ei au cerut instanței să-i permită să obțină documentul de aprobare pentru adopție, fără discriminare, în timp ce procesul său continuă, astfel încât să poată oferi, în cele din urmă, un cămin iubitor copiilor aflați în nevoie.

Departamentul de Servicii Umane din Oregon a exclus-o pe Jessica Bates de la dreptul la adopție, indiferent de vârstă sau convingeri, deoarece nu a fost dispusă să-și încalce convingerile religioase și să promoveze ideologia de gen a statului Oregon.

„Jessica dorește să ofere ajutor, dar oficialii din Oregon pun o agendă ideologică periculoasă mai presus de interesele copiilor”, a declarat Johannes Widmalm-Delphonse, consilier juridic al ADF, într-un comunicat. Jessica este o mamă iubitoare care dorește să adopte pe cei doi copii din sistemul de asistență socială. Oregon o exclude categoric doar pentru că s-a exprimat liber cu privire la faptul că există o diferență biologică între băieți și fete.”

Procesul lui Bates evidențiază că „Oregonul nu poate justifica excluderea ca părinți potențiali a sute de mii de cetățeni care au o anumită credință cu privire la sexualitatea umană. Includerea unor persoane precum Bates maximizează numărul de familii disponibile pentru a adopta copii în nevoie și crește șansele ca fiecare copil să găsească în cele din urmă un cămin iubitor.”

Așa cum a relatat CBN News în aprilie 2023, Bates, o creștină devotată, a devenit văduvă după ce soțul ei David a murit într-un accident de mașină în 2017. Chiar dacă crește singură cinci copii, cu vârste între 10 și 18 ani, ea dorește să ajute copiii în nevoie.

Inspirată de povestea unui bărbat care a adoptat un copil din sistemul de asistență socială, Bates simte că ar trebui să urmeze învățăturile biblice privind îngrijirea orfanilor.

Ea a aplicat pentru a adopta o pereche de frați, care în general sunt mai dificili de plasat. Dar Departamentul de Servicii Umane al Oregonului i-a respins cererea pentru că, pentru a adopta copii și a le oferi un cămin iubitor, ar trebui mai întâi să susțină viziunea pro-LGBT a statului cu privire la sexualitate.

Departamentul solicită ca cei care doresc să adopte „să respecte, să accepte și să susțină” orientarea sexuală și/sau identitatea de gen a oricărui copil pe care departamentul l-ar putea plasa în casa solicitantului.

Aceasta a declarat pentru Fox News într-un interviu că avansase în procesul de adopție și a finalizat cu succes o parte din pregătire, atunci când statul i-a spus că trebuie să urmeze instrucțiunile sale.

„Au pus un accent deosebit pe formarea legată de orientarea sexuală și identitatea de gen, cum că trebuie să o susțin,” a spus Bates. „Am trimis un e-mail spunând că nu pot face asta pentru că nu îmi permite credința. Pentru că nu aș lua un copil pentru a-i oferi injecții cu hormoni de sex opus, mi s-a spus practic că nu sunt eligibilă să adopt în statul Oregon.”

Refuzul cererii îi interzice să adopte orice copil, chiar și sugari sau copii care împărtășesc convingerile sale religioase.

Sursa: CNE News