Un misionar american se confruntă cu acuzații penale în Nicaragua, după ce a organizat evenimente de evanghelizare în țară. Situația este critică. Pastorii cu care a lucrat sunt deja în închisoare.

Aproximativ un milion de oameni au participat la evanghelizări anul trecut. Misionarul Britt Hancock de la organizația creștină Mountain Gateway spune că Dumnezeu a făcut lucruri uimitoare, vindecând și transformând vieți.

La câteva luni după ultima adunare, guvernul a adus acuzații de spălare de bani și crimă organizată împotriva lui Britt, a fiului său, Jacob, și a nurorii sale, Cassie.

„Suntem complet nevinovați de acele acuzații”, a spus Britt pentru CBN News. „Spălarea de bani – trebuie să existe o infracțiune inițială pentru a obține ilegal banii, iar toți banii pe care i-am adus în Nicaragua provin de la donatorii noștri.”

„Deci, nu există o infracțiune inițială acolo, și cu siguranță nu suntem conducătorii unei crimei organizate”, a continuat el.

„Ne-am riscat viața venind în Nicaragua, atunci nu știam ce s-ar putea întâmpla, dar am început să ne rugăm și încercăm să înțelegem ce se întâmplă”, a spus el pentru CBN News. În timp ce ce familia a ajuns în siguranță acasă, procurorul general al țării a acuzat 11 pastori nicaraguani de la Mountain Gateway de spălare de bani și i-a încarcerat. Printre aceștia se numără și Marisela, o soție și mamă care a fost smulsă de lângă copii ei de mai bine de două luni.

„Mi se frânge inima gândindu-mă la Marisela, știind că ea stă într-o celulă de închisoare departe de copiii ei”, a spus Cassie Hancock pentru CBN News. „Ea este ca o soră pentru mine, și a fost ca o mătușă pentru copiii mei. A dat naștere recent unui băiețel la sfârșitul lui septembrie.”

Începând cu acest an, Mountain Gateway a declarat că „aceste acuzații se bazează pe informații eronate” și că „va face tot posibilul pentru a găsi o rezolvare folosind metode diplomatice”.

Britt a mers la Washington, cerând ajutor pentru eliberarea pastorilor ale căror locație exactă și stare de sănătate sunt necunoscute.

Britt cere susținere în rugăciune, descriind ceea ce s-a întâmplat ca fiind un „atac violent”.

„Rugați-vă pentru echipa noastră; rugați-vă ca Dumnezeu să ofere ajutor celor încarcerați”, a spus el.

Sursa: CBN News