Nigeria: Tinerele creștine sunt împiedicate să meargă la biserică de către poliție. Tinerele care se îndreptau spre biserică au fost oprite de poliția islamică în statul Kano, din nord-vestul Nigeriei; ele au fost eliberate după încheierea slujbei.

Săptămâna trecută, cinci tinere au fost împiedicate să meargă la biserică de către poliția islamică (Hisbah), căreia i-a fost ordonată legea Sharia, în statul Kano, în nord-vestul Nigeriei.

International Christian Concern precizează că adolescente se îndreptau spre biserica evanghelică Winning All când au întâlnit mai mulți polițiști.

Persecuția creștinilor în Nigeria este o problemă majoră. Țara este clasată pe locul 6 în Indexul Mondial al Persecuției Creștinilor pentru anul 2023, întocmit de organizația neguvernamentală Portes Ouvertes. Organizația precizează că în nordul țării, „creștinii trăiesc sub legea Sharia în 12 state; sunt discriminați și tratați ca cetățeni de rang secund”. În plus, Nigeria este „țara în care cel mai mare număr de creștini sunt uciși din cauza credinței lor”.

Recent, președintele International Christian Concern, Jeff King, a afirmat că „în ultimii 20 de ani, probabil că până la 100.000 de creștini au fost uciși”.

Raportul privind „persecutorii anului 2023” indică faptul că Nigeria „este cu siguranță cel mai periculos loc din lume pentru un creștin”.

Text: Mélanie Boukorras
Sursa: Info Chretienne