Ierusalim, Israel – Grupuri de evrei și creștini își unesc forțele pentru a-i ajuta pe israelieni să scape de pericolul din apropierea Gazei.

David Nekrutman de la Isaiah Projects a declarat pentru CBN News:

„Am evacuat aproape 50 de familii dintr-o comunitate de lângă granița cu Gaza din cauza rachetelor care vizează comunitățile israeliene de la granița de sud. Considerăm că este responsabilitatea noastră să ajutăm.”

Evacuarea a fost o mare bucurie pentru Ortal Hadad și pentru mulți alții. „În sfârşit, pentru prima dată după atât de mult timp, putem respira ușurați fiindcă nu mai auzim rachetele, ne bucurăm foarte mult că suntem în siguranță”, a spus el.

Două mame, Ortal Hadad și Ella Tovim-Gedasi, au descris modul în care își desfășurau activitatea în casa lor din comunitatea agricolă Mash’en, lângă Ashkelon, când Hamas a atacat.

„Pentru prima dată am auzit rachete, rachete de neoprit, și nu aveam adăpost”, a spus Hadad. „Ne-am apărat copiii. Eu și soțul meu ne-am întins pe podea și am recitat continuu psalmi. Am fost foarte speriați. Știi, nu puteam să respir. Pentru prima dată, am simțit că nu pot să respir.”

„A fost o săptămână groaznică pentru noi în Mash’en”, a spus Tovim-Gedasi. „De cele mai multe ori trebuia să stăm în adăposturi ascunse unde oamenilor le era interzis să iasă. Nu ne simțeam în siguranță. Nu ne simțeam protejați. Ca părinți, simțeam că nu ne puteam proteja copiii.”

Nekrutman consideră că unul dintre obiective este redarea unui sentiment de siguranță familiilor.

Atât Hadad, cât și Ghedasi și-au exprimat recunoștința pentru ajutorul oferit:

„Vrem să mulțumim creștinilor care ne-au ajutat, mulțumim pentru că vă pasă de noi”, a spus Hadad.

Sursa: CBN News