Echipa de fotbal american din San Francisco, 49ers, a reușit să câștige Campionatul NFC (National Football League).

Quarterback-ul titular al echipei, Brock Purdy, a dezvăluit ulterior că încrederea lui în Dumnezeu a contribuit la victoria echipei, conducându-i în cele din urmă la Super Bowl LVIII din Las Vegas.

„Când am văzut că sunt în urmă cu 17 puncte la pauză, sincer, mă gândeam: „Bine, Doamne, Tu m-ai adus aici, și fie că voi câștiga, fie că voi pierde, Te voi slăvi. În Tine îmi găsesc pacea, bucuria, stabilitatea – de la Tine primesc ajutor”, a spus Purdy.

Știind că a fost ultimul jucător recrutat în NFL din 2022, cunoscut ca fiind un „nimeni”, Purdy s-a obișnuit să fie subestimat. Jocul acesta nu a fost o excepție – 49ers era în urmă cu 24-7 la pauză, dar au marcat ulterior 27 de puncte consecutive în reprizele a treia și a patra, potrivit Sports Spectrum.

După ce a avut cea mai mare victorie din istoria Campionatului NFC, tânărul în vârstă de 24 de ani a declarat: „În primul rând, slavă lui Dumnezeu. El ne-a ajutat să ajungem până aici.”

În conferința de presă de după meci, Purdy a fost întrebat cum Dumnezeu l-a ajutat să depășească situația dificilă din a doua repriză, iar el a dat un răspuns rapid.

„Sincer, cred că aceasta ne arată cum Dumnezeu poate lucra în viețile noastre”, a spus Purdy. „Nu am fost niciodată cel mai bun, cel mai rapid sau cel mai puternic. Simt că întotdeauna a trebuit să lupt pentru ceea ce mi-am dorit să obțin și, de asemenea, să muncesc pentru ceea ce îmi doresc. Dumnezeu mi-a oferit întotdeauna oportunitatea de a crește, fie că era vorba de liceu, de facultate, și apoi evident în NFL. Fiind selectat ultimul, oamenii te subestimează și tot ce ai nevoie este o oportunitate în care să le arăți ce poate face El. Aleg să îmi pun toată încrederea în El”, a împărtășit el.

Purdy intră în Super Bowl pe 11 februarie ca al treilea cel mai tânăr quarterback care a jucat vreodată acolo, dar rămâne ancorat în Dumnezeu și nu renunță la principiile sale creștine. „Identitatea mea nu poate fi găsită în fotbal, nu poate fi găsită în lucrurile acestei lumi”, a mărturisit el pentru Sports Spectrum.

În altă ordine de idei, președintele și CEO-ul echipei Kansas City Chiefs, Clark Hunt, împreună cu familia sa, a fost văzut pe teren înainte de meci, rugându-se. Quarterback-ul Patrick Mahomes nu a ezitat să-și mărturisească și el credința în Cristos, fiind surprins în timp ce se ruga înainte de meciul cu Buffalo Bills pe 21 ianuarie.

Fotografia cu Mahomes în genunchi, în timpul rugăciunii, a fost distribuită pe rețelele de socializare. După victoria sa împotriva echipei Baltimore Ravens, Mahomes a menționat că Dumnezeu l-a ajutat să depășească orice provocare din acest sezon.

Mahomes a vorbit despre credința sa în mai multe interviuri și conferințe de presă, după meci. Întrebat despre credința sa anul trecut înainte de Super Bowl, quarterback-ul Kansas City a spus că este cel mai important lucru pentru el, mai presus de fotbal, conform KMBC-TV.

„Credința mea joacă un rol foarte important în tot ceea ce fac. Mă rog întotdeauna lui Dumnezeu să mă conducă în direcția corectă și să mă ajute să fiu pe placul Lui în tot ceea ce fac”, a spus Mahomes.

Ulterior, el a discutat cu Sports Spectrum despre creșterea sa spirituală. „Simt că am crescut spiritual în ultimii ani și cred că aceasta m-a ajuat să înțeleg mai bine cine sunt și de ce fac ceea ce fac”, a spus Mahomes. „Dumnezeu mă ajută să am liniște în tot haosul jocului de fotbal. Fiindcă sunt conștient că mă aflu pe acel teren pentru a-L glorifica pe El. Așa că nu este important să câștig, ci este important să Îl glorific pe El prin tot ceea ce fac.”

Sursa: CNE News