De Ziua Națională a Rugăciunii, milioane de americani au mijlocit pentru restaurarea Statelor Unite, a comunităților lor locale și a familiilor lor.

Versetul tematic din acest an este preluat din a doua parte a versetului 16 al capitolului 5, cartea Iacov, care se găsește în Noul Testament al Bibliei.

„Mare putere are rugăciunea celui drept’”, spune versetul în NTR (Noua Traducere Românească).

Astăzi, liderii religioși și politicienii au din ce în ce mai mult oportunitatea de a prezenta importanța căutării lui Dumnezeu și pot oferi o schimbare în bine națiunii.

„Vă încurajez să îi cereți lui Dumnezeu să facă ceea ce numai El poate face pentru a vindeca națiunea noastră și a ne proteja familiile”, a scris pe Twitter senatorul James Lankford.

„Haideți să ne unim în rugăciune pentru națiunea noastră. Fie ca rugăciunile noastre să aducă mângâiere, vindecare și putere tuturor celor care au mare nevoie de ele”, a scris senatoarea Kat Cammack.

Ea a adăugat: „Bucurați-vă întotdeauna! Rugați-vă mereu! Mulțumiți în orice împrejurare. Căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Cristos Isus, pentru voi.” – 1 Tesaloniceni 5:16-18 (NTR).

Fosta membră a Congresului și candidată la alegerile prezidențiale din 2020, Tulsi Gabbard, a scris că „fiecare zi ar trebui să fie o zi națională de rugăciune”.

„Referitor la Ziua Națională a Rugăciunii: Avem nevoie de Dumnezeu și de putere de la El. Așadar, fiecare zi ar trebui să fie Ziua Națională a Rugăciunii, pentru că doar atunci când americanii se adăpostesc în Dumnezeu, pot găsi înțelepciunea, curajul și dragostea de care au așa mare nevoie”, a scris ea pe Twitter.

Evanghelistul Franklin Graham a împărtășit un mesaj emoționant credincioșilor spunându-le că acum este momentul să îl caute pe Dumnezeu.

„Ca națiune, am întors spatele lui Dumnezeu și Cuvântului Său, iar acum vedem consecințele. Violența, criminalitatea și sinuciderea sunt în plină desfășurare. În calitate de creștini, trebuie să fim mai înflăcărați ca niciodată în ceea ce privește RUGĂCIUNEA”, a scris el. „Biblia ne instruiește să facem din rugăciune o prioritate. Rugați-vă pentru liderii noștri – de la președinte, la cei care servesc în Congres, la cei care conduc la nivel statal și local – pentru ca Dumnezeu să le dea înțelepciune, să-i călăuzească și să aibă milă de națiunea noastră.”

Înaintea Zilei Naționale a Rugăciunii, Dr. David Jeremiah a declarat pentru CBN News:

„Lumea noastră se confruntă cu o incertitudine fără precedent. Sănătatea, finanțele, politica – fiecare aspect al vieții pare să atârne în balanță. Cu toate acestea, există o singură sursă de speranță și de vindecare, iar aceasta este Dumnezeul Atotputernic. El a promis: „Dacă poporul Meu, care este chemat după numele Meu, se va smeri, se va ruga, va căuta fața Mea și se va întoarce de la căile sale rele, atunci Eu voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul și-i voi vindeca țara.”

Ziua Națională a Rugăciunii are loc în fiecare an în prima zi de joi a lunii mai, invitând oamenii să se roage pentru națiune.

Sursa: CBN News