Șapte mii de persoane s-au alăturat Marșului olandez privind viața copiilor nenăscuți. Mai mulți vorbitori au ținut discursuri participanților, printre aceștia se află și Arthur Alderriesten, președintele organizației olandeze pro-viață Schleeu om Leben (A Call to Life). Alderriesten a subliniat o creștere de 15 la sută a avorturilor și a propus un maraton de 5 kilometri în semn de comemorare a patru avorturi la fiecare astfel de acțiune. Acesta a menționat că grupurile pro-viață au reușit să oprească 40 de avorturi anul precedent, conform relatărilor cotidianului olandez Reformatorisch Dagblad.

La eveniment a participat și politicianul Mirjam Bicker, liderul partidului de coaliție Christian Union, care a subliniat că „viețile acestor micuți contează”. Ea a pledat pentru mai mult sprijin, astfel încât femeile care au nevoie de ajutor financiar pentru a crește acel copil, să nu aleagă avortul.

Marșul pentru pro-viață a atras și numeroși copii și tineri, inclusiv familia Van Schake, care a participat cu cei trei copii ai lor. Aceștia au explicat că au dorit să atragă atenția asupra pierderii numeroaselor vieți nevinovate. Cu un număr de 4.444 de participanți, părinții au vorbit deschis cu copiii despre importanța valorii acelei vieți nenăscute.

Participanții la marș au afișat pancarte cu mesaje precum „Vă iubim pe amândoi” în sprijinul femeilor însărcinate și al copiilor lor. Cu toate acestea, au existat și critici, inclusiv o contra-demonstrație cu aproximativ 50 de participanți care au exprimat opoziția lor printr-o serie de slogane și bannere. Ministrul Olandez al Sănătății, Ernst Kuipers, a denunțat marșul ca fiind un atac la adresa libertății femeilor, considerându-l „inacceptabil”, declarație care a stârnit diferite reacții în rândul publicului.

Sursa: CNE News