Asistenta medicală, Valerie Kloosterman, și-a pierdut postul la un spital din Michigan, după ce a refuzat să se conformeze politicii transgender a instituției. Controversa a apărut atunci când Kloosterman a refuzat să răspundă la două întrebări dintr-un sondaj legate de utilizarea pronumelor de gen și posibilitatea de a suferi o intervenție chirurgicală pentru schimbarea genului. Aceasta a fost concediată la o lună după cele întâmplate.

Într-un interviu acordat postului CBN News, Kloosterman a dezvăluit că a fost etichetată drept „diabolică” și învinuită pentru sinuciderile persoanelor care se confruntă cu confuzii legate de gen.

De asemenea, a susținut că i s-a interzis să își aducă Biblia la locul de muncă sau să se exprime cu privire la creștinism. University of Michigan HealthWest a refuzat să discute despre problemele legate de personal, dar a menționat angajamentul său de a oferi asistență medicală tuturor pacienților și de a le respecta opiniile personale.

Avocata Valeriei Kloosterman, Kayla Toney de la First Liberty Institute, a evidențiat provocarea semnificativă pe care acest caz o prezintă. Avocata a subliniat impactul traumatic al concedierii unei persoane precum Kloosterman, pentru care credința ocupă un loc foarte important.

Procesul intentat vizează reîncadrarea în funcție a lui Kloosterman și compensarea pierderilor financiare, dar acesta s-ar putea prelungi până la un an.

Procesul evidențiază necesitatea protejării persoanelor care se tem să-și exprime opiniile religioase la locul de muncă. Institutul pentru Libertate Religioasă consideră acest caz un precedent legal potențial și speră la o victorie care să se extindă dincolo de situația lui Kloosterman.

Sursa: CBN News