ADANA, Turcia – Efortul umanitar masiv pentru a ajuta victimele cutremurului din Turcia funcționează ca un ultra-maraton, în timp ce Operațiunea Blessing a CBN continuă să lucreze în unele dintre cele mai afectate zone.

Mai mult de 400 de persoane au murit aici, în Adana, după ce mai multe clădiri s-au prăbușit din cauza cutremurelor. În ciuda acestui fapt, orașul este încă un refugiu pentru aproximativ 1,9 milioane de persoane și un centru pentru Operațiunea Blessing, unde se adună alimente și provizii.

„Toată lumea de aici cunoaște pe cineva, fie că este vorba de familie sau de prieteni, cineva care a murit sau a căror casă a fost devastată, iar viața lor este complet distrusă”, a declarat Benjamin Brittain de la Operațiunea Blessing.

Brittain și echipa sa de pe teren din regiunea Hatay rămân fermi în angajamentul lor de a servi poporul turc. Peste 9 milioane de oameni sunt afectați, iar mulți au fugit în marile orașe metropolitane precum Adana – trăind în corturi și adăposturi temporare.

Brittain spune că, în ciuda pagubelor și a distrugerilor, Adana rămâne un colac de salvare pentru satele pe care echipa lor le aprovizionează în Hatay, unde se estimează că au avut loc 40% dintre decese. Ei călătoresc la Adana de mai multe ori pe săptămână pentru a colecta materiale și alimente pentru oamenii din zonele greu accesibile.

„Proviziile constau în produse alimentare la vrac – cum ar fi cutii de alimente cu orez, fasole, ulei și zahăr; precum și produse de igienă”, a declarat Brittain. „Slujim cel puțin 500 de persoane pe zi – uneori chiar mai multe persoane primesc o masă caldă. Și de acolo distribuim aproximativ 300 de cutii de alimente”.

Brittain a fost martor al acestor distrugeri și a supraviețuit el însuși unui cutremur în timp ce slujea pe teren.
„Distrugerile nu vor dispărea peste noapte”, a spus el. „Vor trece ani de zile până când oamenii vor începe încet-încet să-și reconstruiască casele sau afacerile. Aceasta nu este în niciun caz o problemă care va putea fi rezolvată imediat”.

Chiar dacă în unele zile pare că nu se va ajunge niciodată la recuperare și vindecare, Brittain are încredere în Dumnezeu pentru a-și susține echipa și oamenii cărora le oferă ajutor.

„Deși există multe pagube și poate părea ceva imposibil, Isus poate oferi speranță și poate fi cu ei în această suferință.”

Sursa: CBN News