cross one radio logo

În luna mai și începutul lunii iunie a acestui an, organizația România Fără Orfani va găzdui un curs online comprehensiv, intitulat Adolescenții și trauma: Impactul traumei asupra vieții unui adolescent.

Cu o abordare profundă și interactivă, acest curs explorează impactul traumei asupra adolescenților, integrând cercetări recente despre modul în care aceasta influențează dezvoltarea creierului și comportamentul tinerilor.

„Adolescența este o perioadă crucială în viața tinerilor, iar când aceasta este umbrită de experiențe traumatice, apare o provocare suplimentară”, a declarat un reprezentant al organizației.

Participanții la curs vor avea oportunitatea de a înțelege mai profund felul în care funcționează creierul adolescentului și modul în care trauma poate influența relațiile și comportamentele acestora. „Această „hartă” pentru înțelegerea minții adolescenților poate fi esențială în sprijinirea lor și în dezvoltarea unor relații mai sănătoase între adolescenți și adulți”, a adăugat reprezentantul organizației.

Cursul va aborda, de asemenea, strategii practice pentru lucrul cu adolescenții în gestionarea comportamentelor provocatoare și critice.

Programul cursului este extins pe parcursul mai multor zile, pentru a permite participanților să asimileze informațiile într-un mod gradual și interactiv.

Evenimentul se va desfășura online pe platforma Zoom, începând cu data de 14 mai și continuând în zilele de 16, 21, 23, 28 și 30 mai, respectiv 4 și 6 iunie.

Orele de desfășurare vor fi între 18:00 și 21:00.

Pentru a participa, este necesară o înregistrare prealabilă, iar costul cursului este de 380 de lei. Numărul de locuri disponibile este limitat la 25, iar înscrierile vor fi confirmate în ordinea primirii plății.

Pentru înscriere accesează linkul următor: https://romaniafaraorfani.ro/checkout/.

Organizatorii au menționat că, în cazul persoanelor care întâmpină dificultăți financiare, există posibilitatea de a solicita sprijin prin trimiterea unui email la adresa contact@romaniafaraorfani.ro.