Un pastor din New York City avertizează cu privire la un nou serial Disney+ în care apare o adolescentă care se îndrăgostește de Satana. Predicatorul atrage atenția asupra pericolelor pe care le reprezintă faptul că Hollywood-ul pune răul într-o lumină bună.

Mike Signorelli, pastorul bisericii V1 Church din New York, a declarat că Pauline, un serial pe care Deadline îl descrie ca fiind „despre o adolescentă care se îndrăgostește de diavol”, este doar cel mai recent dintr-o serie de conținuturi cu tema Satanei care ar trebui să dea de gândit părinților creștini.

„Reacția mea a fost: Satana vine întotdeauna deghizat în înger de lumină, așa că se va înfățișa în forma pe care oamenii o pot accepta cel mai ușor”, a declarat Signorelli.

Predicatorul a spus că s-ar putea presupune că această tactică va înceta să mai aibă audiență, dar a remarcat că „există totuși un public pentru ea”, motiv pentru care astfel de conținut încă apare pe piață.

Nu se cunosc multe lucruri despre Pauline, deși un raport al Deadline oferă o idee vagă asupra a ceea ce poate urma.

„Pauline o urmărește pe protagonista omonimă, o tânără de 18 ani care rămâne însărcinată din greșeală – în urma unei aventuri de o noapte”, scrie publicația despre serial. „Cu stresul de la școală, criza climatică și decăderea societății care apasă greu pe mintea ei, ceva de care nu are deloc nevoie în momentele acestea este să dezvolte sentimente, mai ales pentru partenerul ei de o noapte, Lukas, care, după cum se dovedește, este diavolul însuși.”

Fie că este vorba de seriale ca acesta sau de desene animate precum Micul demon – un program de pe FXX, o rețea deținută de Disney – Signorelli a spus că părinții trebui să fie conștienți de ceea ce se întâmplă. Acest lucru este valabil în special pentru desenele animate care prezintă subiecte malefice, demonice sau satanice.

„Dacă sunteți un părinte care citește această știre chiar acum, vreau să vă fie cât se poate de clar: aceste desene animate nu sunt pentru adulți”, a spus el. „Ei pot spune că sunt pentru adulți. Pot avea o clasificare pentru adulți, dar știm că desenele animate sunt atrăgătoare pentru copii. Și cineva trebuie să fie suficient de îndrăzneț să o spună”.

Signorelli a spus că aceste emisiuni sunt uneori împachetate și formatate într-un mod pe care copiii îl pot – sau îl vor – consuma, și a încurajat oamenii să vorbească despre această realitate.

„Trebuie să spunem lucrurilor pe nume și să aducem o anumită limită de expunere la acest fenomen”, a spus el.

Signorelli a spus că creștinii trebuie, de asemenea, să fie foarte conștienți de un alt aspect: Efeseni 6 este real și credincioșii sunt angajați într-o luptă spirituală intensă.

„Ducem o luptă spirituală și nu ne luptăm împotriva cărnii și a sângelui, așa că nu ne luptăm împotriva producătorilor și regizorilor sau a caricaturiștilor și ilustratorilor”, a spus el. „Ducem o luptă spirituală și, prin urmare, trebuie să fim conștienți de acest lucru pentru a nu pica în plasa Satanei.”

Signorelli a spus că este esențial să îl demascăm pe Satana și a subliniat versetele din Scriptură despre diavolul care „încearcă să fie mai isteț” decât oamenii.

„Această bătălie spirituală continuă, iar inamicul încearcă doar să cucerească teritoriul”, a spus el. „Și de aceea Scriptura ne spune: „Nu-i dați prilej diavolului” și, uneori, chiar și părinții creștini vor spune: „Nu i-am facut loc diavolului să intre în casa mea”, iar diavolul spune: „Da, dar dețin o mică parte din proprietatea imobiliară digitală pe iPad-urile și iPhone-urile copiilor voștri și vin după ei prin intermediul acestor dispozitive digitale.”

Signorelli nu este singurul care critică Pauline, deoarece și organizația de divertisment Movieguide a lansat o petiție împotriva proiectului. Într-un articol – „Help Stop Satanic, Grotesque New Series PAULINE From Streaming on Disney+” – Movieguide a criticat serialul și a îndemnat oamenii să ia măsuri.

Sursa: CBN News