cross one radio logo

Un pastor din Pennsylvania este atât de recunoscător lui Dumnezeu pentru viața sa după ce un bărbat a încercat să-l împuște în timp ce predica, dar pistolul s-a blocat.

Pastorul Glen Germany predica la biserica Jesus’ Dwelling Place din North Braddock duminica trecută când un bărbat a mers calm spre el, a îndreptat un pistol în direcția sa și a încercat să tragă. Totul a fost surprins pe înregisrarea transmisiunii live a bisericii. Se poate vedea momentul în care pastorul s-a trezit privind cu teamă către atacator.

„Nu îmi venea să cred că ceea ce se întâmplă este real”, a mărturisit păstorul Germany pentru CBS News.

Bărbatul a apăsat pe trăgaci, dar pistolul s-a blocat și, între timp, un diacon al bisericii a acționat rapid și l-a imobilizat pe atacator. „Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu că încă sunt aici pentru că trăgaciul cu siguranță a fost apăsat”, a declarat pastorul Germany pentru ABC News.

Atacatorul a fost identificat ca fiind Bernard Polite, în vârstă de 26 de ani. Acum acuzat de tentativă de omor.
Până în prezent, nu există un motiv concret al atacului.

Pastorul a mărturisit că atacatorul i-a zâmbit înainte să încerce să-l împuște.

„Am început să predic, și brusc, l-am văzut venind din spate către zona din față a bisericii, s-a așezat și mi-a zâmbit”, a spus Germany.

„Brusc, am văzut un pistol îndreptat direct spre mine. Și în acel moment, tot ce am putut încerca să fac a fost să fug și să mă apăr” a spus el.

Germany spune că l-a iertat pe Polite, dar încă nu îi vine să creadă ceea ce s-a întâmplat.

„Acest tip avea de-a face cu spiritele, a venit și a vrut să tragă în cineva”, a spus Germany, adăugând la faptul că Polite a mărturisit că auzea niște voci în minte.

Pastorul spune că a fost prima dată când l-a văzut pe acest om.

Autoritățile locale investighează un alt incident în care a fost implicat Polite, după ce au găsit un cadavru în casa acestuia.

Sursa: CBN News