Orașul biblic Magdala de pe Marea Galileei oferă un „pelerinaj virtual” în timpul Adventului, în timp ce multe tururi și călătorii în Israel programate pentru sezonul de Crăciun sunt anulate din cauza actualului război dintre Israel și Hamas.

Centrul de Turism Magdala oferă un „pelerinaj virtual” gratuit numit Star of Wonder Advent Peace Pilgrimage. Pelerinajul a început duminică, în prima duminică de Advent. Toate videoclipurile pot fi vizionate pe pagina de YouTube Magdala.

Vor fi prezentate videoclipuri cu diverse locuri din Israel și zonele înconjurătoare care au jucat un rol în povestea nașterii lui Iisus.

În fiecare duminică din decembrie va fi lansat câte un videoclip nou. Destinațiile virtuale ale pelerinajului includ Biserica Vizitării Fecioarei Maria din Ein Karem, Nazaret și Betleem, locul nașterii lui Cristos.

Kathleen Nichols, liderul echipei media de la Magdala, și a echipei de producție, au călătorit în teritoriile palestiniene pentru a filma locurile asociate cu nașterea lui Cristos.

„Oamenii nu pot veni în persoană, dar toată lumea vrea să se roage pentru pace și ajutor”, a spus Nichols pentru Catholic News Agency.

De asemenea, puteți să vă abonați la programul Magdala Advent pentru a primi videoclipuri și materiale ca parte a unui pelerinaj virtual în fiecare duminică din Advent.

Sursa: CBN News