Politiciana creștină, amenințată cu închisoarea pentru că a postat un text biblic pe Twitter, se află acum în fața Curții Supreme din Finlanda.

După ce Curtea de Apel din Helsinki a respins în unanimitate cele trei acuzații penale împotriva ei în noiembrie, Räsänen și-a exprimat recunoștința. Cu toate acestea, știa că o contestație era posibilă.

Ea a evidențiat în ultima ei declarație pentru Curtea Supremă un aspect semnificativ: șase judecători din două instanțe separate nu au găsit nimic ilegal în ceea ce aceasta a scris pe Twitter.

Räsänen crede că un verdict de nevinovăție totală ar întări și mai mult un precedent legal pentru libertatea de exprimare și religie spre deosebire de cel stabilit în tribunalele de primă instanță. Ea speră ca această dispută juridică să ofere și altora dreptul la libera exprimare.

Totul a început la data de 17 iunie 2019, când Räsänen a postat pe Twitter un pasaj din Romani 1:24-27, care descrie homosexualitatea ca fiind un păcat, în urma deciziei bisericii din care face parte de a susține LGBTQ Pride. Această acțiune a declanșat o plângere penală.

În procesul care s-a încheiat în noiembrie, procurorul a susținut că Räsänen are dreptul să vorbească despre credința sa, dar nu în mod public. Aceasta ar fi putut fi pedepsită cu doi ani de închisoare.

Räsänen vede procesul ca fiind un posibil început al persecuției creștinilor în Finlanda și chiar și în alte țări europene. Lupta ei, în instanțele superioare, ar putea asigura libertatea religioasă pentru ea și pentru mulți alți cetățeni ai Europei.

Sursa: CBN News