NASHVILLE, Tennessee (AP) – Sute de persoane s-au adunat la un priveghi cu lumânări în Nashville pentru a-i onora și plânge pe cei trei copii și trei adulți care au fost uciși luni, 27 martie, într-un schimb de focuri la o școală creștină.

Ceremonia din centrul orașului pentru victimele atacului de la The Covenant School a fost sumbră și pe alocuri plină de lacrimi, în timp ce vorbitor după vorbitor a citit numele victimelor și a prezentat condoleanțe celor dragi. Familia lui Mike Hill, un paznic în vârstă de 61 de ani, care s-a numărat printre cei uciși, a fost prezentă, inclusiv cei șapte copii ai săi.

Prima doamnă Jill Biden a fost, de asemenea, prezentă, dar nu s-a adresat mulțimii. Sheryl Crow a cântat I Shall Believe și a încheiat cu versurile unui cântec al lui Dionne Warwick, What the World Needs Now is Love, Sweet Love. Margo Price a cântat o versiune a cappella a piesei Tears of Rage. Iar Ketch Secor de la Old Crow Medicine Show a condus mulțimea în imnul creștin, Will the Circle Be Unbroken, care i-a făcut pe mulți să plângă.

Shaundelle Brooks, care și-a pierdut fiul în vârstă de 23 de ani, Akilah Dasilva, în atacul din 2018 de la Nashville Waffle House, a declarat că a mers la priveghi pentru a susține familiile celor uciși la școală.

„Știu cum este să fii părinte – cum te simți, ca și cum te îneci și nu te poți mișca, și acea slăbiciune și acea gaură care îți apare în stomac”, a spus ea.

Poliția a declarat că o fostă elevă în vârstă de 28 de ani a condus până la școală luni dimineață, a tras în ușile de sticlă, a intrat și a început să tragă fără discriminare.

Morții au fost identificați ca fiind elevii Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs și William Kinney, toți în vârstă de 9 ani, Katherine Koonce, în vârstă de 60 de ani, directoarea școlii, profesoara suplinitoare Cynthia Peak, în vârstă de 61 de ani, și Hill.

Papa Francisc a trimis condoleanțe la Nashwville și a înălțat rugăciuni pentru familiile și prietenii celor morți.

Autoritățile nu au stabilit încă motivul atacatorului, dar spun că acesta nu a vizat victime specifice.

Poliția a declarat că atacatorul, identificat ca fiind Audrey Hale, se afla sub îngrijirea unui medic pentru o tulburare emoțională nedezvăluită și nu era în atenția poliției înainte de atac. Hale a fost împușcată mortal de către poliție, la școală.

Maria Colomy, o fostă profesoară la Nossi College of Art & Design din Nashville, și-a amintit de Hale ca fiind o artistă talentată în timp ce era elevă la cursul de social media al lui Colomy în 2017.

Ea a spus că a văzut postări pe Facebook în cursul anului trecut în care Hale a scris despre moartea unui partener romantic și a cerut să fie numită cu un nume și pronume masculin.

Hale „a fost în doliu” pe Facebook, a spus Colomy. „În timpul acelei suferințe (Hale) a spus: „În onoarea acestei persoane, voi fi persoana care vreau să fiu și vreau să fiu numit Aiden”.

În prima zi a lui Hale la Nossi School, Colomy a spus că a văzut-o pe Hale frustrându-se în timp ce încerca să se conecteze la portalul elevilor și a început să plângă.

”M-am apropiat de ea și i-am spus: ,,Hei, dacă ai nevoie să ieși, este în regulă”, a spus Colomy. Dar după aceea, Colomy a spus că Hale a început să se simtă în siguranță la școală și „a început cu adevărat să se dezvolte”.

Samira Hardcastle, care a frecventat atât gimnaziul, cât și liceul cu Hale, a spus că Hale era drăguță, dar neîndemânatică din punct de vedere social. Hardcastle a spus că a vorbit puțin cu Hale luna trecută, la un eveniment, și nimic nu părea ieșit din comun.

„Nu cred că putem raționaliza acțiunile iraționale, așa că încerc să mă împac cu asta”, a spus ea.

Sursa: K-LOVE