La fel ca și copiii care trăiesc acum în Țara Sfântă, copilăria mea a fost plină de teamă și nesiguranță din cauza războiului.

Crescând în Siria, am fost înconjurat de moarte și tragedie în fiecare zi. Războiul din țara mea natală a ucis 350 000 de oameni, dar nu s-a terminat încă.

Este foarte dificil pentru noi, creștinii, să ne menținem o credință puternică atunci când totul în jurul nostru se destramă.

Dar, în mijlocul războiului, a apărut o sursă de speranță care ne-a oferit mângâiere atât mie, cât și fraților și surorilor mele. Sunetul venea de la micul televizor în jurul căruia ne înghesuiam în fiecare zi în sufrageria noastră aglomerată. Acest sunet era un canal gratuit numit SAT-7 KIDS, pe care îl puteam recepționa prin intermediul antenei noastre parabolice.

Prezentatorii creștini vorbitori de limbă arabă de la emisiunile pentru copii ne ajutăm să ieșim din mediul nostru fără speranță. Bucuria și pacea radiau. Istorisirile biblice pe care le spuneau îmi ofereau speranță pentru a crede într-un viitor mai bun.

„Dacă aș putea să intru în acel televizor și să evadez de aici!” îmi spuneam.

„Dumnezeu lucrează într-un mod misterios”.

Când aveam doar 14 ani, tatăl meu, care era cea mai dragă persoană din lume pentru mine, a murit de cancer. Mi-am pierdut credința în Dumnezeu. Dar după ce familia mea s-a mutat în Liban pentru a scăpa de războiul din Siria, Dumnezeu a început să șoptească din nou inimii mele îndurerate.

Se spune că Dumnezeu lucrează într-un mod misterios. SAT-7 KIDS a audiat noi prezentatori pentru emisiunea Challenge Accepted. Am încercat. Și ghici ce? Am fost angajată!

Acum, în timp ce războaiele continuă să aibă un impact mare asupra copiilor din Orientul Mijlociu și să le distrugă viețile, eu mă aflu în „prima linie” la 21 de ani, aducând mângâiere și speranță copiilor ca mine care se întreabă cu frică și cutremur dacă lui Dumnezeu chiar îi pasă de ei.

Acum, în cel de-al treilea sezon al show-ului de televiziune, împărtășesc experiența și credința mea cu tinerii telespectatori, inclusiv cu cei care trăiesc în Țara Sfântă și care se confruntă cu propria lor durere și, da, cu ororile războiului. Îi asigur că durerea lor este de înțeles și că nu sunt niciodată singuri.

Mesajul meu pentru toți copiii care trăiesc în mijlocul războiului din Orientul Mijlociu este: „Cu Isus aveți puterea de a învinge orice provocare a vieții.”

Sursa: CBN News