cross one radio logo

Norvegienii au putut urmări serviciul bisericii pe canalul principal al radiodifuzorului public NRK, însă din 6 noiembrie, NRK a decis să înlocuiască programul.

Pentru prima dată în 92 de ani, programul nu va mai difuza. Ascultătorii vor primi un nou program numit Kveldstanker care include conținut din diferite perspective asupra vieții, nicidecum conținut religios, relatează Vart Land. Vrem ca postul nostru să fie mai divers, explică Björn Torre Grotte, directorul NRK Radio. Managerul a menționat că serviciul bisericii se auzea pe un alt post. „Nu dorim să oferim același conținut în două locații simultan. Noul nostru program va oferi publicului ceva mai bun”, a spus el.

Cu toate acestea, posturile pe care este difuzat acest program au doar un sfert din audiența posturilor principale ale NRK. Dar Grotte nu este îngrijorat de asta. El crede că, dacă radiodifuzorii își promovează suficient de bine serviciile, oamenii care vor să asculte serviciile lor le vor putea găsi cu ușurință.

Nu toată lumea este mulțumită de schimbarea programului. Fostul preot Geir Gundersen, care și-a difuzat slujbele timp de 50 de ani, s-a bucurat până acum de faptul că mesajele sale au ajuns la atât de mulți oameni, dar nu este acord cu înlocuirea programului religios.

Vart Land consideră că schimbarea programelor NRK nu este benefică. „Avem nevoie de mai multă deschidere în viziunea noastră asupra vieții, dar acest lucru nu trebuie să se facă în detrimentul unui conținut binevenit pentru aproape 400 000 de norvegieni”, se arată într-un comentariu editorial. Potrivit ziarului. Vart Land subliniază că nu doar creștinii au ascultat slujbele, ci și cei care căutau anumite răspunsuri la întrebările lor. Și deși este bine că NRK reflectă viziuni diferite asupra vieții, lucrarea susține că acest lucru nu înseamnă că creștinismul ar trebui exclus. „Deschiderea ferestrei nu ar trebui să însemne închiderea ușii. NRK ar fi putut menține serviciul pe canal principal, în timp ce oferea Kveldstanker pe același canal.”

Sursa: CNE News