Proiectul Platform of Christian Unity in the Baltic and Black Sea Regionare are în vedere organizarea de întâlniri creștine în Polonia, Letonia, Lituania și Ucraina și a fost creat pentru a încuraja creștinii să-și apere principiile spirituale.

Restaurarea valorilor creștine și a relațiilor culturale la nivel regional este scopul pe termen lung al viziunii sale.

Rimantas Ioanas Dagis, liderul partidului Uniunea Creștină Lituaniană, susține inițiativa încă de la începutul acestui an. În opinia sa, ar trebui să servească drept centru de solidaritate împotriva „imperialismului rus” și a „valorilor care sunt considerate inacceptabile de către creștini și care distrug societatea occidentală”.

Potrivit lui Daghis, astfel de idei au capacitatea de a distruge alte valori tradiționale, cum ar fi valorile legate de căsătorie și familie. În prezent, Uniunea Europeană îndeamnă Ucraina să adopte un proiect de lege care să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex și să includă principiile LGBT în programa școlară.

Răspândirea idealurilor societății occidentale în întreaga lume poate fi serios împiedicată, așa cum se întâmplă deja în Africa, a adăugat Dagis. Bisericile și asociațiile nonprofit încearcă să facă cunoscut acest program în afara regiunii baltice, deși este încă la început. S-a discutat despre această situație în cadrul unei conferințe la Liov, Ucraina, la care au participat și reprezentanți din Lituania, Letonia și Polonia.

Potrivit presei Exarhatului Donețk, la începutul lunii noiembrie, a avut loc o întâlnire pe tema „Familia în vremuri de război”. Donețk este situat în estul Ucrainei, care este sub ocupație rusă. În timpul întâlnirii, participanții și-au împărtășit liber experiențele și au aflat despre un posibil ajutor atunci când o persoană dragă a fost ucisă în război sau dată dispărută. De asemenea, a făcut posibilă discuția despre valorile naționale ale familiei. Reprezentantul Exarhatului Catolic de Donețk, preotul Vladyslav Ignatiuk, a prezentat o imagine de ansamblu asupra situației familiilor din regiune.

Sursa: CNE News