Luna musulmană de post a Islamului, Ramadanul, a început fără a exista un armistițiu între Israel și Hamas.

Președintele Biden a declarat că este îngrijorat cu privire la atacurile violente din Ierusalim, din Iudeea și Samaria, cunoscută sub numele de Cisiordania, și nu numai, în timpul Ramadanului.

Musulmanii s-au adunat pentru rugăciune la Moscheea Al Aqsa de pe Muntele Templului. Israelul a promis că va permite musulmanilor din zonele palestiniene să se roage acolo.

Într-un interviu pentru canalul de televiziune american, MSNBC, Biden a declarat că premierul israelian, Netanyahu, are dreptul să apere Israelul și să atace Hamas, dar trebuie să țină cont de situația precară a civililor din Gaza.

„El trebuie să acorde mai multă atenție oamenilor nevinovați care își pierd viața ca urmare a acțiunilor întreprinse”, a menționat Biden în interviu. „Face mai mult rău decât bine… și cred că face o mare greșeală”.

Netanyahu, în apărarea sa, a mărturisit că intențiile sale sunt transparente, și scopul său este să ajute israelienii.

„Ei (publicul israelian) susțin acțiunea pe care o întreprindem pentru a distruge batalioanele teroriste pe care le are Hamas”, a răspuns Netanyahu în timpul unui interviu acordat publicației americane de știri, Politico.

„Ei spun că, odată ce distrugem Hamas, ultimul lucru pe care ar trebui să îl facem este să punem la conducerea Gaza, Autoritatea Palestiniană care susține terorismul”, a declarat Netanyahu.

Președintele a transmis un mesaj prin care se împotrivește Israelului cu privire la planurile pe care le are de a ataca Hamas la Rafah. Biden, însă, a spus că SUA nu va abandona statul evreu.

„Nu sunt de acord cu ceea ce vor să facă, dar nu îmi voi retrage niciodată susținerea oferită Israelului”, a declarat Biden.

În încercarea de a ajuta tot mai mult Gaza, SUA lucrează la construirea unui dig temporar. O navă americană a plecat din Virginia cu echipamentul necesar pentru construirea infrastructurii.

Sursa: CBN News