cross one radio logo

Evanghelistul Ray Comfort a prezentat miercuri un videoclip captivant care va apărea în curând pe canalul de YouTube al comunității sale – un interviu care, în opinia sa, va inspira profund publicul creștin.

Recent, mâna dreaptă a lui Richard Dawkins a contactat comunitatea și a spus că el (bărbatul, nu Dawkins) s-a întors la Domnul, a scris Comfort într-o postare pe Facebook, care a avut un impact major. „L-am adus în studioul nostru, iar ieri ne-am petrecut dimineața ascultând mărturia sa pentru un documentar care va apărea pe canalul nostru YouTube.”

Comfort a declarat pentru CBN’s Faithwire că bărbatul a contactat echipa sa de slujire de la Living Waters și a spus că a fost un angajat foarte apropiat de Dawkins – un biolog evoluționist și ateu celebru – timp de patru ani, înainte ca fostul angajat anonim să devină creștin.

„El a mărturisit că și-a încredințat întreaga viață lui Isus, adăugând că în trecut a produs o serie de documentare ale lui Dawkins și chiar a spus că faimosul ateu i-a dedicat una dintre cărțile sale de succes” a declarat Comfort. „Am fost foarte sceptic, dar, după câteva cercetări, am aflat că ceea ce a spus era adevărat”.

Recent, Ray Comfort și echipa sa l-au dus pe bărbat cu avionul la studioul lor de televiziune din sudul Californiei și au descoperit povestea întoarcerii sale la Hristos, aflând în același timp și despre relația sa cu Dawkins.

„Este o poveste fascinantă, pe care o punem cap la cap pentru un documentar pe care îl vom posta pe canalul nostru de Youtube Living Waters”, a spus Comfort.

Evanghelistul a mai spus că bărbatul a făcut parte din echipa lui Dawkins în timpul a ceea ce Comfort a numit „fiascoul omului banană”. Cu ani în urmă, Dawkins i-ar fi dat lui Comfort porecla „omul banană”, iar alți atei proeminenți au folosit această etichetă pentru a-l înjosi pe Comfort.

Comfort a realizat anterior un documentar intitulat The Fool: Why Ray Comfort Is Atheism’s #1 Clown pentru a arăta cum Dumnezeu a transformat situația „omului banană” în ceva bun.

„Acum, cu ajutorul acestui interviu al unei persoane atât de apropiată de Dawkins, se îmbină cele două povești”, a spus Comfort. „Cred că creștinii vor fi foarte încurajați de ceea ce vor vedea și auzi.”

Comfort încurajează oamenii să stea cu ochii pe canalul de YouTube Living Waters pentru mai multe informații.

Dawkins, autorul The God Delusion, este cunoscut. Pe lângă faptul că pledează pentru secularism și pentru că face declarații publice cu privire la diverse probleme sociale.

El a stârnit critici pentru că a descris avortul ca fiind un mijloc de a pune capăt „suferinței umane” și a spus că este înțelept să fie uciși în pântec copiii nenăscuți cu sindromul Down. De asemenea, și-a exprimat în mod deschis îngrijorarea cu privire la impactul îndoctrinării religioase.

Cu toate acestea, el a făcut titlurile ziarelor în ultima vreme, susținând că „există două sexe”. În ciuda ateismului său renumit, a recunoscut chiar că eliminarea lui Dumnezeu din conștiința publică ar ridica probleme majore.

Rugați-vă pentru echipa lui Comfort și pentru bărbatul care vorbește în anonimat, deoarece acest interviu va ajunge la mulți oameni. Va fi interesant să vedem ce face Dumnezeu prin intermediul acestei mărturii.

* Clinton Richard Dawkins este un eminent etolog britanic, biolog evoluționist și autor. Profesor la Catedra pentru Popularizarea Științei „Charles Simonyi” din cadrul Universității Oxford, din anul 1995 până în anul 2008, în prezent se află în fruntea Fundației Richard Dawkins pentru Rațiune și Știință. (conform Wikipedia)

Sursa: CBN News