Ei nu ar fi putut supraviețui dacă nu ar fi avut Biblia cu ei. Aceasta este povestea împărtășită de unii soldați ucraineni. Cum ar putea creștinii să vadă aceste minuni? Se spune că Noul Testament a salvat viața unui soldat care purta cartea în buzunarul de la piept.

Voluntara Oksana Korchynska a scris pe pagina ei de Facebook despre un soldat care a fost adus la spital cu o rană la stomac. În interiorul rănii, medicii au găsit însă ceea ce a salvat viața soldatului: o jumătate dintr-un Nou Testament. Se crede că această carte a redus forța glonțului și l-a protejat pe soldat.

Organizația creștină God Encounters a transmis mai departe mărturia acestuia. Fondatorul James Goll a spus: „Cuvântul lui Dumnezeu are puterea să oprească un glonț”.

În postarea sa de pe rețelele de socializare, el a inclus o fotografie cu un dispozitiv electronic alimentat cu energie solară ce conținea o Biblie audio pe care soldații o puteau asculta. Potrivit lui Goll, un glonț a lovit un soldat care transporta una dintre aceste Biblii, dar nu a pătruns în document, așa că soldatul a supraviețuit atacului.

O altă poveste vine de la un soldat care a fost împușcat cu o pușcă de asalt Kalashnikov la începutul anului trecut. Cu toate acestea, glonțul a rămas blocat în Biblie.

Soldații au primit Biblii de la capelani ucraineni, a declarat un capelan militar voluntar într-un videoclip pe Facebook. „Cuvântul lui Dumnezeu poate salva, nu numai spiritual, ci și fizic”, a spus pastorul în videoclip.

Cum ar trebui să vadă creștinii aceste miracole? Oare chiar au venit de la Dumnezeu sau a fost doar o coincidență că Biblia a fost lovită de un glonț?

Prin urmare, acest site religios susține că este greu de identificat ceva ca fiind un adevărat miracol.

Potrivit CREDO, unul dintre criteriile pentru a determina dacă ceva este un adevărat miracol al lui Dumnezeu are de-a face cu circumstanțele din jurul evenimentului.

CREDO afirmă că, dacă un miracol trebuie să aibă o semnificație teologică reală, el trebuie să fie însoțit de „o manifestare extraordinară a activității lui Dumnezeu”.

Mai mult, minunile lui Dumnezeu au un scop clar: ele sunt menite să întărească credința credincioșilor și să extindă Împărăția lui Dumnezeu, regăsim menționat pe site.

Prin urmare, ar trebui să avem grijă când luăm experiențele personale drept miracole care vin de la Dumnezeu.

Sursa: CNE News