„Nu mergeți la Hollywood.” Acesta a fost un sfat pe care membrii familiei Robertson, cunoscuți pentru succesul lor în Duck Dynasty, l-au primit din nou și din nou când au mărturisit pentru prima dată familiei și prietenilor că au decis să intre în lumea televiziunii.

Cu toate acestea, Domnul le-a oferit familiei, acum faimoase, un răspuns la acea rugăminte bine intenționată — chiar dacă greșită. Korie Robertson, soția lui Willie și mama lui Sadie și John Luke, a spus recent la emisiunea Faith vs. Culture de la CBN că a fost încurajată prin promisiunea biblică găsită în 2Timotei 1:7. Pasajul din Noul Testament spune: „Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de stăpânire de sine.”

„Dumnezeu spune că va fi cu noi oriunde mergem, așa că am cerut doar protecția Lui asupra noastră”, a spus ea. „Dumnezeu spune să mergem în toată lumea. Deci, atunci când cineva mă întreabă: «Ar trebui să intru în industria divertismentului ca și creștin?» Eu spun: «Da, avem nevoie de mai mulți creștini în industria divertismentului. Avem nevoie de mai multă lumină în tot întunericul din acea industrie.»” Datele recent publicate de AllConnect au arătat că utilizatorii obișnuiți de internet petrec în medie aproape șapte ore pe zi pe social media — o creștere de 60% față de perioada anterioară începutului pandemiei de COVID-19 în 2020. Și copiii cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani își petrec aproximativ șase ore pe zi privindu-și ecranele, în timp ce aceia cu vârste între 11 și 14 ani folosesc internetul pentru mai mult de nouă ore în fiecare zi.

Ținând cont de aceste lucruri, Robertson a realizat că există o putere mult prea mare în industria media. Deci, de ce să nu ne folosim de ea pentru a fi o lumină în lume?

Starul a mărturisit: „Partea bună este că oamenii ar putea auzi despre povestea noastră și ar putea vedea marturia noastră bună și să întrebe: «De ce viața ta este diferită? De ce pare că ai dragoste, bucurie, pace, răbdare, bunătate?» Asta pentru că avem Duhul Sfânt care trăiește în noi și putem să le spunem oamenilor tot ce a făcut Isus pentru noi. Nu pentru că suntem atât de grozavi. Ci pentru că avem Duhul Sfânt care trăiește în noi și încercăm să ne trăim viețile în felul acesta.”

Din moment ce oamenii petrec una sau două ore pe săptămână la biserică și zeci de ore în plus online, Robertson a văzut o oportunitate de a întâlni oameni — în special necredincioși care nu merg regulat la biserică — acolo unde se află: în fața televizoarelor, smartphone-urilor și tabletelor, și de a-i influența în bine.

În timp, mai mult decât orice a spus sau a făcut familia Robertson în fiecare episod din Duck Dynasty, rugăciunea familiei de la sfârșitul fiecărui episod a fost cea care a atras cel mai mult atenția urmăritorilor.

„Oamenii veneau la noi cu lacrimi în ochi și ne spuneau: «Soțul meu merge acum la biserică pentru că a văzut bărbați puternici care îl iubesc pe Isus» și: «Copiii noștri nu ne lasă să mâncăm înainte de a spune o rugăciune acum, datorită emisiunii voastre»,” a spus Robertson.

„Privești în Cuvânt și vezi că și Isus a spus povești, a spus pilde, pentru că poveștile îi mișcă pe oameni și oamenii se identifică mai ușor în modul acesta.”

Duck Dinasty este un reality show american, difuzat în perioada 2012-2017 în Statele Unite, care portretizează viața membrilor familiei Robertson, cunoscuți pentru vederile lor creștine.

Sursa: CBN News